Educaţie

Colegiul „B.P Hasdeu”, locul I pe țară la Olimpiada Națională de Istorie

Colegiul Național „B.P. Hasdeu”  dovedește încă o dată că plasarea în topul celor mai bune licee din țară este pe deplin justificată.
Astăzi, lotul de cinci elevi al C.N. „B.P. Hasdeu” din Buzău a obținut locul I la faza naționala a Olimpiadei de istorie desfășurată la Baia Mare, competiție în cadrul căreia s-au întrecut peste 200 de elevi din toată țara.
  • Lotul județului Buzău a fost compus din 4 fete de la Hasdeu și o elevă de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „G.E.Palade”. Rezulatul general al elevilor a clasat județul Buzău pe prima poziție, pentru a doua oară consecutiv, media fiind 8.70.
Cea mai bună lucrare a purat semnătura Denisei Vasile, elevă în clasa a IX-a, care a obținut astfel premiul I.  Eleva Ferentz Simona a luat și ea premiul al III-lea, pentru ca premiul special să meargă tot la o elevă de la „Hasdeu” – Gabriela Roșca, din clasa a X-a.
  • Pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadă, elevii buzoieni au primit diplome și cărți.
Munca de ani a celor mai buni elevi din țară la istorie a fost răsplătită astăzi, în cadrul festivității de premiere, cu diplome și cărți. Prezent la eveniment, decanul Facultății de Istorie de la Universitea Babes Bolyai a promis elevilor clasați pe locurile I, II și III că le va rezerva locuri la intituția de învățământ superior din Cluj.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: