AdministrațieȘtirile zilei

Comuna din Buzău în care școala începe cu TOATE clădirile reabilitate: „Niciun efort nu e prea mare”

Aproape în fiecare an, primul clopoțel ne lasă un gust amar din cauza condițiilor execrabile în care copiii români încep școala. Toaletele din fundul curții, lipsa utilităților sau a minimelor condiții de securitate sunt doar câteva dintre carențele unui sistem aflat în cădere liberă.

Dar sunt și localități din România care fac notă discordantă și care nu precupețesc niciun efort în a crea condiții moderne de studiu pentru copiii lor. La Mărăcineni, de pildă, școala începe cu zâmbetul pe buze pentru aproape 800 de copii, după ce Primăria a renovat și modernizat toate cele trei clădiri ale școlilor din Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni.

Pentru edilii din Primăria Mărăcineni, vacanța de vară a reprezentat un bun prilej pentru a renova și utila cele trei școli din comună, astfel încât primul clopoțel să îi găsească pe cei mici în cele mai bune condiții de studiu. Clădirile școlilor din satele Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni au fost renovate, iar baza materială a fost înnoită.

Sursa de finanțare a fost, ca de fiecare dată, bugetul local. Pentru Constantin Dumitru, administratorul comunei Mărăcineni, amplul proiect de reabilitare a celor trei școli a fost un act de normalitate: „În definitiv, niciun efort nu este prea mare atunci când vine vorba de educația copiilor noștri.”

Începutul de an școlar îi va găsi pe elevi în săli curate și moderne, cu o bază materială în acord cu nevoile educaționale actuale. Toate cele trei școli au obținut autorizațiile de funcționare necesare și permit desfășurarea activității în condiții optime pentru cei 758 de elevi.

City-managerul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, a transmis un mesaj pe pagina oficială a comunei, cu trei zile înainte de începerea școlii:

„Dragi elevi, părinți și profesori,

Iată-ne în fața unui nou început,după o binemeritată vacanță, pășind într-un an școlar 2019-2020 pe care cu toții ni-l dorim mai frumos și mai rodnic. Este o bucurie pentru noi să vă anunțăm că toate cele trei școli din comuna Mărăcineni au fost reabilitate cu fonduri din bugetul local, iar astăzi sunt pregătite să vă primească așa cum se cuvine.

„Școala nu e bună azi, dacă ieri nu s-a gândit la mâine”, spunea marele matematician Grigore Moisil. În ultimele trei luni, Primăria comunei Mărăcineni a desfășurat ample lucrări de reabilitare și modernizare a clădirilor în care funcționează școlile din Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni. De asemenea, am dotat laboratoarele de informatică cu aparatură nouă și am încercat să înnoim baza materială în toate unitățile de învățământ. Nu a fost ușor, dar – în definitiv – niciun efort nu este prea mare atunci când vine vorba de educația copiilor noștri.

Ne-am dori să considerați școala din Mărăcineni a doua voastră casă și, prin urmare, să-i respectați pe oamenii ei – fie profesori, fie personal administrativ -, s-o îngrijiți și s-o remodelați după imaginația și personalitatea voastră. Să învățați pentru viață, să păstrați amintiri frumoase, să clădiți relații de prietenie cu repere morale solide pentru viitor!

În calitate de administratori ai acestei comune, vrem să vă asigurăm că veți avea întregul nostru sprijin în toate activitățile pe care le veți desfășura. Primăria a fost și va rămâne un partener de încredere al educației și vrem să contați întotdeauna pe sprijinul nostru necondiționat.

Așadar, vă așteptăm luni dimineață, la ora 9:00, la festivitatea de deschidere a noului an școlar, în „case” la fel de noi și frumoase! Nu uitați să aduceți cu voi emoțiile și aminitirile din vacanță, fără de care niciun început nu ar mai fi atât de special!

În încheiere, vă urăm un an școlar frumos și plin de realizări, de care să ne bucurăm cu toții. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Constantin Dumitru pe Facebook.

GALERIE FOTO:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: