Știrile zilei

Comuna din Buzău în care oamenii primesc apă cu porția

Căldură mare, apă cu porția. Câțiva localnici din comuna buzoiană Cernătești sunt nemulțumiți de faptul că, în zona în care locuiesc, apa este furnizată după un program strict. Oamenii dau vina pe Compania de Apă, însă motivul pentru care sistemul nu mai face față este tocmai consumul mare din această perioadă.

În comuna buzoiană Cernătești, oamenii primesc apă doar patru ore pe zi: două dimineața și două seara. Motivul, consumul a crescut pentru că oamenii își irigă grădinile, iar sistemul nu mai face față. Oamenii nu înțeleg însă acest lucru și își strigă nemulțumirea pe Facebook:

„În localitatea Aldeni, com. Cernătești apa se furnizează mai nou după program.. Cu porția. Doua ore dimineața și doua ore seara. Și nici acelea nu sunt doua ore pt ca ii dau drumul mai târziu de ora stabilita și mai vine și murdara și nu poate fi folosita. Cei care au luat aceasta decizie „înțeleaptă” ar trebui și sa anunțe oamenii când fac un contract ca nu sunt în stare sa furnizeze apa curenta vara și poate se gândesc de doua ori înainte de a apela la serviciile companiei de apa.. Nici măcar nu au avut bunul simt sa anunțe motivul sau pana când va fi aceasta situație. Au scris un mesaj cu orele de furnizare și atât. S-a întors epoca de aur cred.. Ca anul 2021 tara europeana nu poate fi.”, a scris Mihalea Ștefănescu pe Facebook.

Până pe 30 iulie, furnizarea apei potabile pentru abonații din satele Aldeni și Manasia se va face  cu program, doar între orele 05.00-07.00 și 20.00-22.00 .

  • Probleme și în alte comune.

Canicula din ultimele săptămâni a generat un consum mare de apă, iar sistemele nu au făcut față întotdeauna. La Unguriu, câteva familii care locuiesc în zona drumului petrolier nu au mai avut apă în ultimele zile. Pompele nu au mai putut să urce apa până în zona cu pricina, iar oamenii au înroșit telefoanele autorităților.

Situația este într-adevăr neplăcută, însă consumatorii trebuie să înțeleagă faptul că sistemele subdimensionate nu pot face întotdeauna față consumului uriaș, mai ales în perioada verii, atunci când oamenii își udă grădinile. Pentru ca situația să nu se prelungească și să nu apară probleme și în alte comune, Compania de Apă atenționează că apa potabilă trebuie folosită exclusiv pentru uz casnic și în activitățile gospodărești, nu și pentru irigatul grădinilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Constat cu amaraciune ca actuala conducere a Companiei de apa este mai toxica decat cea de dinainte. Desi ni se promitea ca se va scoate Compania de apa de la mafioti, vedem cu totii ce s-a intmplat. Serviciile sunt mai scume, hotelul Crang a devenit sediu de lux, apa meteorica inca se plateste, angajatii sunt de 3 ori mai indiferenti, probabil pentru ca sunt terorizati..
    Il respectam mult pe domnul primar dar mi-am schimbat fundamental parerea despre dumnealui dupa ce am vazut cum opereaza. Modul de operare nu este diferit de cel al lui Boscodeala..oameni apropiati in functii cheie, locotenenti pusi sa ia spaga, amante angajate ca directoare.,,

  2. consumul a crescut intradevar, dar lipsa apei in bazinul de alimentare a satelor Aldeni si Manasia, este urmare a administrarii gresite a conductei de alimentare a bazinului. In loc sa porneasca cu o noua teava de la bazin la utilizatorii din cernatesti, s-a aprobat legarea consumatorilor din satul Cernatesti direct de conducta de alimentare a bazinului, astfel ca apa nu mai ajunge in bazin. Apa ar trebui oprita in toata comuna si alimentate bazinele, astfel incat sa aiba apa toti locuitorii din comuna si nu sa se ofere apa doar anumitor locuitori, care locuiesc in sat cu primarul. S-ar impune si o verificare a retelei. Sunt persoane care au hidrofor intepat direct in coloana de apa principala. Sa nu imi spuneti ca este imposibil, deoarece am vazut cu ochii mei + era chiar multumit! Este mai usor sa trimitem SMS ca se inchida apa sau ca exista programe …decat sa trimitem oamenii pe teren sa facem verificari!

    Cand am sunat la primarie si am cerut ajutor la rezolvarea acestei situatii care a aparut in 2019, ni s-a raspuns ca primaria nu se amesteca in aceasta problema. Pai daca nu reprezinta comunitatea..sa ne lase in pace. Dar cu siguranta cand nu avem apa o sa ne uitam in sus si ne facem cruce la noul monument „Crucea de la Cernatesti”.

    Apa nu avem, cruce ne trebuia pe deal!!…probabil stia ca o sa vina problema cu apa, ca si in anii anteriori; si a zis sa ne faca un loc unde sa cerem ajutorul!!! mai bine cu acei bani fora un put subteran si tragea o conducta cu apa pana la bazinul in cauza!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button