AdministrațieȘtirile zilei

Comuna din Buzău unde se lucrează la foc automat: „Avem deschise opt șantiere”

Este binecunoscut faptul că administrația din Gălbinași a prins gustul dezvoltării. Și nu de ieri, de azi, ci de ani de zile, de când edilii au pornit motoarele modernizării.

Deși Crăciunul bate la ușă, la Gălbinași sunt deschise, în total, opt șantiere pe care se desfășoară ample lucrări, printre acestea numărându-se asfaltarea străzilor, extinderea Primăriei, construirea unui teren de sport modern și a unei grădinițe, construirea unui sistem de canalizare, amenajarea șanțurilor și altele.

COMUNA GĂLBINAȘI – UN ȘANTIER
În aceste zile sunt în desfășurare opt șantiere în Comuna Gălbinași

#1. Pregătire străzi pentru asfaltare în Sat Gălbinași
Așa cum a fost promis, după finalizarea lucrărilor de canalizare, în Gălbinași a început pregătirea străzilor pentru asfaltare.
În aceste zile sunt realizate lucrările de balastare, compactare și nivelare a străzilor, prin asternerea unui strat de piatra sparta.
Dupa trecerea iernii și tasarea stratului de pietris (ținând cont de faptul că pe aceste străzi o fost realizată canalizarea) în primăvara anului 2020 va mai fi așternut un strat de piatra sparta de 5 cm. in vederea nivelarii, după care va fi executată asfaltarea, cand timpul va fi favorabil.

#2. Construire Praznicar în sat Tăbărăști.
La Praznicar au fost realizate zidurile, stâlpii si turnată centura. Se lucrează la cadrele pentru acoperiș.

#3. Reabilitare și extindere sediu Primărie comuna Gălbinași
Construirea extinderii primariei se desfasoara intrun ritm accelerat. Dupa o luna de la începerea lucrărilor s-a ajuns la acoperiș.

#4. Construire teren de sport acoperit
A fost realizate săpăturile pentru șanturi, turnat betonul de egalizare, montat armătura din fier beton si s-a turnat cimentul. Se execută săpăturile pentru racordarea la rețeaua de distributie a energiei electrice, la rețeaua de alimentarea cu apa si la canalizare.

#5. Construire Grădiniță Gălbinași
A fost construită o grădiniță nouă, modernă cu două săli de grupă cu o capacitate de 40 prescolari. Dotarea cu mobilier a gradinitei va fi realizata din fondurile primariei.

#6. Construire sistem canalizare și stație epurare ape uzate în sat Gălbinași
În aceste zile se lucrează la ultimii 400 m pe strda Independentei unde nu s-a putut instala țevile prin metoda clasică, din cauza solului (pânza freatică la 3 – 3,5 m și a solului nisipos) și s-a găsit soluția tehnică de foraj dirijat pe orizontală.

#7. Lucrări de reabilitare șanțuri
Pe strada Stadionului (cap calea ferată), au început lucrările de reabilitare șanțuri. Lucrările constau în săparea șanțului și montarea dalelor de beton cu grosimea de 10 cm, pe pat de nisip.

#8. O informatie de ultim moment. A fost semnat contractul pentru „Reabilitare și extindere Cămin Cultural Tăbăraști” cu constructorul. Urmează ca acesta să demareze lucrările.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: