Știrile zilei

Comuna Gălbinași, printre localitățile din Buzău care au primit microbuze școlare noi

Vești bune, la început de an școlar, pentru trei administrații locale din județul Buzău, care au primit microbuze școlare noi din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. 

Săptămâna trecută, ministrul  Adrian-Ioan Veștea a participat, alături de autorități publice locale din 41 de județe, la ceremonia de predare-primire a 110 autovehicule destinate exclusiv transportului elevilor din învățământul preuniversitar de stat. Dintre acestea, în județul Buzău au ajuns trei microbuze: la Gălbinași, la Pătârlagele și la Săgeata.

Microbuzele, dotate cu 16+1 locuri pe scaune, vor deservi comunităţile din mediul rural, în care unitățile de învățământ sunt situate la distanțe mari față de locuințele elevilor. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 26.806.618,30 de lei, iar furnizorul este RENAULT COMMERCIAL ROUMANIE SRL.

Accesul la educaţie include și asigurarea unui transport sigur pentru toți elevii, indiferent de zonele din care aceștia provin. Microbuzele pe care le-am livrat astăzi autorităților locale vin în special în sprijinul elevilor din zonele în care mijloacele de transport în comun sunt deficitare și, prin această măsură, vrem să contribuim inclusiv la prevenirea fenomenului de abandon școlar și la asigurarea egalității de șanse.”, a precizat ministrul dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea.

La rândul său, primarul comunei Gălbinași, Dragomir Dumitru, a postat un mesaj pe pagina de Facebook a primăriei, prin care anunță sosirea unui nou mijloc de transport modern, destinat școlii:

Ne-am înnoit! 🚍🚌

Începând de anul acesta, Școala Gimnazială Gălbinași are un nou microbuz, pe care l-am primit din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Microbuzul are 16+1 locuri pe scaune și va fi folosit exlusiv pentru transportul elevilor din comuna noastră, în zilele de curs și în cadrul deplasărilor la diferitele activități extrașcolare din județ sau din țară.

În curând, la Primăria Gălbinași va sosi primul microbuz electric, pe care îl vom pune la dispoziția școlii pentru transportul elevilor. Astfel, vom reduce costurile din ce în ce mai mari pentru carburant și vom contribui la crearea unui mediu sigur, în care copiii noștri trăiască sănătoși și fericiți. 

Cu stimă, Dragomir Dumitru – Primarul comunei Gălbinași”

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button