AdministrațieȘtirile zilei

CONCAS-ul lui Gagu, contract de 116 miliarde, la Buzău | Iată ce lucrare a prins!

Știai că avem un grup dedicat noutăților din județul Buzău? Click AICI pentru a te înscrie!


A fost semnat contractul de reabilitare a Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” din Buzău. Lucrările vor fi efectuate de societatea CONCAS S.A. și vor dura până în anul 2022.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat astăzi de către ambele părți, respectiv de către președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și de către directorul CONCAS, Ionel Gagu.

În primă fază va fi întocmit proiectul tehnic, după care vor urma lucrările de reabilitare și modernizare a bijuteriei arhitecturale de pe bulevardul Unirii. Directorul Concas susține că dispune de mijloacele necesare pentru a executa o astfel de lucrare monumentală. Pentru restaurarea clădirii în același stil arhitectonic, CONCAS va apela și la specialiști din București, singurii autorizați de Ministerul Culturii să intervină asupra monumentelor istorice.

Valoarea totală a contractului se ridică la suma de 116 miliarde de lei vechi. Banii provin dintr-o finanțare europeană obținută de Consiliul Județean Buzău anul trecut.

De altfel, Petre Emanoil Neagu este un „campion” la capitolul atragere de fonduri europene, șeful CJ Buzău reușind să atraga peste 100 de milioane de euro numai în ultimul an.

Potrivit directorului Ionel Gagu, CONCAS are expertiză în reabilitarea clădirilor-monument istoric. În prezent, societatea reabilitează încă trei astfel de clădiri, printre care Cercul Militar de pe Calea Victoriei și un cinematograf din Brașov.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button