CulturăȘtirile zilei

Concurs de poezie dedicat mamei, la Parohia „Sf. M. Mc. Mina” din Buzău

Duminică, 6 martie, a avut loc, în biserica Parohiei „Sf. M. Mc. Mina” din Buzău, ceremonia de decernare a premiilor Concursului „O, mamă, dulce mamă”, aflat la prima ediție.

În competiție au fost înscrise 49 de lucrări, în versuri și în proză, aparținând elevilor de la Școala Gimnazială „G. E. Palade”, Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, Școala Gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău, Școala Gimnazială Scurtești, comuna Vadu Pașii, și Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” din Râmnicu Sărat.

Juriul, compus din dl Stan Brebenel, poet și publicist, coordonatorul filialei „Pamfil Șeicaru”-Buzău a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, dna Elena Căpățînă, poetă și prozatoare, președinta filialei Buzău a Asociației „Liga Scriitorilor”, și Pr. Alexandru Pripon, poet și publicist, de la Parohia „Sf. M. Mc. Mina”, a decis acordarea, pentru toți copiii înscriși în concurs, a diplomelor de merit, de onoare și de excelență.

De asemenea, elevii au primit cadouri constând în dulciuri (oferite prin generozitatea dlui Sorin Chiru, Director General al ElcarGid Buzău) și cărți (dăruite de Liga Scriitorilor și de autorii buzoieni Dumitru K. Negoiță, Stan Brebenel și Alexandru Pripon).

La finalul evenimentului a avut loc un moment literar-artistic, susținut de elevele Teodora Paraschiv, Maria Rădulescu, Victoria-Maria Pripon și Sofia Sîrbu, pregătite de inimoasa doamnă profesoară Gina-Miriam Agapie, de la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, precum și de surorile Ioana-Teodora și Iulia-Maria Ghinea, de la Școala Gimnazială „G. E. Palade”.

Întrucât concursul a fost dedicat Zilei Internaționale a Femeii (8 martie), toate doamnele și domnișoarele prezente în biserică au primit în dar, din partea Parohiei Sf. Mina, buchete de flori, iar din partea copiilor premiați – un zâmbet cald și o urare de neuitat.

Inițiatorul proiectului „O, mamă, dulce mamă”, Pr. Alexandru Pripon, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a promis organizarea mai multor concursuri literare similare, pe parcursul acestui an, 2022, în colaborare cu instituțiile de învățământ din municipiul Buzău, cu filialele locale ale U.Z.P.R. și Asociației „Liga Scriitorilor”, precum și cu alți parteneri, interesați de încurajarea actului de creație încă din zorii abia definiți ai talentului literar și de promovarea culturii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button