EducaţieȘtirile zilei

Concurs organizat de Biblioteca Județeană: „Mesajul meu pentru viitorul localităţii în care trăiesc”

Cu ocazia împlinirii a 1650 de ani de atestare documentară a municipiului Buzău, Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău lansează concursul de eseuri „Mesajul meu pentru viitorul localităţii în care trăiesc”.

Proiectul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 10-14 ani şi 15-18 ani (clasele  V-VIII şi IX-XII),  din municipiul Buzău, care sunt invitați să scrie în cadrul unui eseu de maximum 600 de cuvinte cum arată sau cum ar trebui să arate orașul lor din vis. Eseurile vor fi redactate de mână, cu pix sau stilou.

Proiectul încearcă să promoveze valorile locale prin cei mai sinceri ambasadori, copiii noştri, arhitecţii de mâine ai localităţii în care cresc. Ce poate fi mai minunat decât să fii copil şi să vorbeşti cu drag şi respect despre locul tău natal, iar mai apoi să afli că şi copiii au idei, şi ei apreciază lucrurile frumoase sau că ne pot sesiza ceea ce trebuie corectat ori stopat?

Eseurile se vor trimite în original, în plic închis, la sediul Bibliotecii Judeţene ,,V. Voiculescu” Buzău, bd. Unirii, nr. 301A (Galleria Mall) şi scanate pe adresa [email protected] (OBLIGATORIU AMBELE VARIANTE). Pe plic se va trece menţiunea CONCURS. Textele vor fi însoţite şi de acordul părinţilor pentru înscriere şi pentru folosirea lucrării în scop de marketing.

TERMEN DE DEPUNERE A LUCRĂRILOR: 20 mai 2022

Ne dorim de la participanţi, ca în eseurile/scrisorile lor să ne facă cunoscute idei şi propuneri pentru cum este şi cum ar vrea să fie localitatea, să ne prezinte cele mai frumoase clădiri, cartiere, să ne scrie despre cum li se pare spaţiul verde, despre circulaţia în oraş şi locurile de joacă şi agrement, dar şi despre modul cum se păstreză curăţenia. Toate acestea considerăm că ne pot fi aduse în atenţie şi prin această formă de creaţie literară, talentul generaţiilor de elevi de azi fiind garanţia unui viitor pe care ne putem bizui.

     Buzăul este un oraş în creştere şi schimbare, însă am spune că nu este al nostru, oraşul este mereu pentru viitor şi viitorul sunt copiii.

 Atașat aveți regulamentul concursului și acordul părinţilor pentru înscriere şi pentru folosirea lucrării. Ele pot fi găsite și pe pagina de Internet a instituției noastre: bjvvbuzau.ro.”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button