EducaţieȘtirile zilei

Concurs pentru elevii buzoieni, organizat de Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei, sărbătorită în fiecare an pe 20 martie, Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, Secția Biblioteca Franceză, lansează o provocare pentru toți elevii care îndrăgesc lectura și limba franceză.

Este vorba despre un concurs în cadrul căruia elevii buzoieni sunt invitați să răspundă la întrebarea „Je suis francophone?” în moduri care să demonstreze inventivitatea și originalitatea.

Pentru a răspunde la această întrebare într-un mod inedit, concurenții pot cânta un cântec în limba franceză, își vor filma reprezentația, iar filmulețul va fi postat pe pagina de Facebook Biblioteca Judeteana V.Voiculescu sectia Biblioteca franceza sau pot realiza un afiș, pe o pagină A3, folosindu-se de „les dix mots de la francophonie”/cele 10 cuvinte ale francofoniei, propuse de Organizația Internațională a Francofoniei. Totodată, concurenții pot realiza un text original tip urare, în limba franceză, care, de asemenea, va fi postat pe pagina de Facebook a Bibliotecii Franceze.

Data limită de trimitere a creațiilor este vineri, 31 martie 2023.

Tot cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, Secția Biblioteca Franceză organizează cea de a treia ediție a concursului de cultură generală „Istețul francofon”.

Perioada de înscriere la concurs se încheie astăzi, 20 martie, competiția urmând să aibă loc on-line pe 24 martie, ora 11.00.

„Istețul francofon” este un concurs dedicat elevilor din ciclul gimnazial coordonați de profesori de limba franceză din judetul Buzău. Vor fi premiați primii 5 clasați, respectiv primii 10 clasați la nivel județean.

Tema ediției de anul acesta este „România francofonă”. Astfel aducem în prim plan trei din cele mai reprezentative valori umane francofone: Martha Bibescu, Constantin Brâncuși și George Enescu.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button