Educaţie

Concursul FRANCOSHANSON din weekend trimite doi elevi la Paris și Bordeaux

Ajuns la cea de-a cincea ediție, FrancoChanson-ul de anul acesta pune la bătaie premii speciale.

 Asociatia Centrul Cultural Francofon Buzău, Consiliul Județean Buzău, Centrul Județean pentru Cultura si Arta Buzau si Galleria Mall Buzau îi invită pe buzoieni  să participe la cea de-a cincea ediție a Festivalului Național de Muzică Francofonă FRANCOCHANSON care va avea loc în perioada 29-30 martie 2014, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău ( concursul de muzica) si la Galleria Mall Buzau ( spectacole de gala si festivitatea de premiere). _MG_8295

Programul festivalului, la care participa peste 250 de elevi din 15 judete, va cuprinde concursul de muzică francofonă pentru elevi de gimnaziu ( 29 martie, 11 h- 17 h) și elevi de liceu ( 30 martie, 11 h – 17 h), festivitatea de premiere ( 19 h).

Organizatorii au pregătit și două spectacole de gală, sustinute de tineri muzicieni francofoni prezenti pentru prima data in Romania: sâmbătă, 29 martie 2014, Galleria Mall Buzau, ora 18 – Frédéric Poli si Romain Habert, muzicieni din Montreuil, Franta ( in parteneriat cu UFE din Romania) și duminică, 30 martie 2013, Galleria Mall Buzau, ora 18 – trupa Racine Congo din Belgia ( in parteneriat cu Asociatia Tineri pentru Romania, Belgia) .

  • Trei castigatori de la concursul buzoian vor participa, in luna mai, la festivalul international Chants, Sons sur scène, Baia Mare, iar doi elevi de liceu vor pleca  la Centrele Internationale Francofone din Franta, unde vor avea ocazia sa viziteze Parisul si apoi sa mearga la Bordeaux pentru a desfasura activitati culturale impreuna cu tineri din intreaga lume.

Doi dintre castigatorii la sectiunea gimnaziu vor beneficia de participare gratuita la tabara francofoniei de la Sarata Monteoru ( iulie 2014).

Toti ceilalti participanti vor primi, prin eforturile organizatorilor si ale partenerilor locali si internationali, diplome, trofee, tricouri, carti si alte obiecte promotionale. Festivalul Francochanson se desfasoara sub inaltul patronaj al Grupului Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania .

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close