EducaţieȘtirile zilei

Concurs pentru directorii de școli, organizat în iulie

Examenul pentru posturile de directori și directori adjuncți de școală va fi unul național și va fi organizat, cel mai probabil, în luna iulie, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro. Examenul va avea avea două probe, potrivit ministrului, acesta susținând că urmează consultări cu partenerii educaționali.

Prima probă va fi o probă scrisă „cu subiecte unice și relevante”, a precizat ministrul.

„Profesionalizarea guvernanței școlilor în sistemul românesc de învățământ este un obiectiv major în proiectul România Educată. Drept răspuns la întrebarea referitoare la perioada în care se pot organiza (n.red. concursurile pentru funcțiile de directori și directori adjuncți de unități de învățământ), luăm în calcul chiar organizarea în luna iulie a acestui concurs, luăm în calcul, pentru că vor fi două etape, cel mai probabil. Urmează să avem consultări cu toți partenerii de dialog, cert este că prima etapă va fi un examen național scris, cu subiecte unice și relevante”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Declarația vine după întâlnirea de la Cotroceni, cu președintele Iohannis. În urma aceteia, comunicatul Administrației Prezidențiale arată că:

„O altă temă de discuție a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți.”

Potrivit declarației ministrului, etapa scrisă ar trebui să aibă loc în săptămâna 5-9 iulie, iar etapa a doua a concursului național pentru posturile de directori de școli va fi în săptămâna 26-30 iulie 2021.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Titlul: „Concursuri … organizat în iulie”
    In text: „…la întrebarea referitoare la perioada în care se pot organiza … luăm în calcul chiar organizarea în luna iulie a acestui concurs…”
    Mama lui de acord!…
    E semn ca si conducatorii scolii au nevoie de scoala.
    Dar nu numai ei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button