Știrile zilei

Consecința NEȘTIUTĂ a cutremurului de pe 28 | Opt suflete, în pericol!

Cutremurul din noaptea de 27 spre 28 octombrie a fost uitat repede de buzoieni, în ciuda sperieturii groaznice trase de cei pe care zguduitura i-a trezit din somn. Sunt însă și oameni care suferă și acum de pe urma distrugerii produse de mișcarea seismică.

Într-o situație cu totul deosebită se află, astăzi, maicile şi preotul de la Mănăstirea Găvanu, după ce drumul forestier care ajunge în zonă a fost blocat de stânci. Cele opt persoane care își duc traiul în frumoasa mănăstire de pe plaiurile mânzăleștene au ramăs izolate. Drumul a fost complet blocat de bolovanii căzuți de pe versanți în urma seismului din județul Buzău, de la finele lunii octombrie.

  • Acces doar cu piciorul, prin pădure.

Seismul cu magnitudinea 5.8 pe scara Richter produs în județul Buzău, în data de 28 octombrie, a creat o serioasă problemă în comuna buzoiană Mânzălești. La Mănăstirea Găvanu nu se mai poate ajunge acum decât cu pasul, urmând un traseu anevoios prin pădure. Drumul este în egală măsură și unul periculos, din cauza sălbătăciunilor și a vremii neprielnice.

Situația este cu atât mai dificilă cu cât în zonă nu poate ajunge niciun fel de mijloc de transport. În cazul în care vreunul dintre viețuitorii mănăstirii s-ar afla în pericol, șansele ca salvatorii să ajungă la el în timp util sunt aproape nule.

Comitetul pentru Situații de Urgență Buzău a decis să deblocheze drumul care leagă satul Plavățu de mănăstire, prin distrugerea cu explozibili a grămezilor de bolovani. Autoritățile nu dispun însă de tehnica necesară pentru acest lucru si au cerut sprijin de la București.

Aşezată într-un peisaj pitoresc de pe Valea Slănicului, mănăstirea de lemn de la Găvanu a reprezentat dintotdeauna o atracţie pentru turiști.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5