Administrație

Consiliul Județean a adus la Buzău un aparat salvator de vieți

Astăzi, 15.04.2020, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a semnat un Contract de sponsorizare, în baza căruia SC Besmax Pharma Distribution SRL va pune la dispoziția Consiliului Județean Buzău, în mod gratuit, pentru o perioadă de 12 luni, un echipament nou de plasmafereză (colectare de plasmă umană), model AURORA Plasmapheresis Systems, produs de Fresenius Kabi Germania.

Valoarea totală a Sponsorizării este de 21,000 euro fără TVA, iar sponsorizarea se va realiza exclusiv în scopul asigurării accesului pacienților infectați cu SARS-COV2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, la fel ca pacienții din alte țări, care au autorizat acest tratament salvator de vieți.

După livrare, echipamentul va fi amplasat la Centrul de Transfuzii Buzău, dar va putea fi folosit numai după aprobarea de către Ministerul Sănătății a ghidurilor și protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii pe teritoriul României.

Echipamentul va putea fi folosit exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți). Plasma umană astfel colectată va fi utilizată pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, precum și pentru tratarea pacienților critici infectați cu SARS-COV2.

”Atunci când vorbim despre sănătatea populației, implicarea noastră, a tuturor, poate face diferența. Vreau să mulțumesc domnului Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și domnului Florin Hozoc, director general al Besmax Pharma Distribution SRL pentru că au venit în sprijinul buzoienilor în această perioadă dificilă. Sperăm ca Ministerul Sănătății să aprobe cât mai repede aceste ghiduri și protocoale de folosire a tratamentului cu plasmă și în țara noastră. Noi am făcut aceste demersuri pentru a oferi și buzoienilor posibilitatea să beneficieze de un tratament de ultimă generație, care în alte state și-a dovedit deja eficiența.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

 1. Ce inteleg ei din aceasta stire:
  – …SC Besmax Pharma Distribution SRL va pune la dispoziția…
  – …sponsorizarea se va realiza…
  – …echipamentul va fi amplasat la Centrul de Transfuzii Buzău…
  – …va putea fi folosit numai după aprobare…
  – …va putea fi folosit exclusiv pentru colectare…
  – …Plasma umană astfel colectată va fi utilizată…
  Totul doar promisiune, nimic concret. Din categoria „Constantin Tanase”:
  Si-o sa fie!… O sa fie…
  O sa fie o grozavie!…
  Promit ca atunci cand primul pacient din Buzau va fi vindecat folosind ACEST aparat si ACEASTA tehnologie, imi voi cere scuze public pentru cele scrise mai sus si ii voi felicita pe initiatori. Pana atunci insa, inscriu si aceasta stire la propaganda electorala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: