AdministrațieEconomic

Consiliul Județean Buzău, al treilea mare DATORNIC la nivel național

Consiliul Județean Buzău a reușit „performanța” de a deveni a treia cea mai îndatorată instituție de acest gen din țară, consiliul judetean.png EDITABILAavând datorii ce însumează 4.5 milioane de lei.

Pe baza datelor fiscale obtinute de la Finante, colegii de la ziarul Adevarul au realizat un top al celor mai datoare Consilii Judetene si Primarii din tara noastră. Într-un mod deloc surprinzător, Buzăul s-a „calificat” pentru pozitia de al treilea cel mai indatorat Consiliu Județean din Romania.

Potrivit unui studiu realizat de Adevărul,  datoria CJ Buzău însumează 4.5 milioane de lei, fiind depășită doar de CJ Satu Mare, care conduce topul și CJ Botoșani, pe locul al doilea, cu 8.5 milioane de lei datorie.627x0

Dacă socotim și datoriile tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ, ajungem la suma de 12.51 milioane de lei, ceea ce ne plasează undeva în prima jumătate a clasamentului datornicilor.

  • Suma totală a datoriilor înregistrate de unităţile administrativ-teritoriale din România este de 201,03 milioane de lei.

Anul acesta, Consiliul Județean condus de Cristi Bîgiu va împrumuta 10 milioane de euro, adică de 10 ori suma pe care o datorează, potrivit Finanțelor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button