EconomicȘtirile zilei

Consiliul Județean Buzău are probleme cu banii

Cu trei luni înainte de încheierea anului financiar, Consiliul Județean Buzău are probleme cu banii. Activitatea uneia dintre cele mai importante instituții din subordine, care are grijă de copiii abandonați, de mamele maltratate și de vârstnicii aflați în nevoie, este la un pas de colaps, iar motivul ar avea legătură cu subfinanțarea insituției.

Problemele pentru Cosiliul Județean au început în primele luni ale anului, atunci când instituția a primit de la bugetul statului doar 30% din fondurile necesare funcționării. Din acel moment a început o cursă a supraviețuirii, de la o lună la alta fiind găsite soluții punctuale pentru ca angajații să-și poate primi salariile.

Pentru că nicio soluție de moment nu poate rezolva criza tot mai adâncă ce se prefigurează la DGASPC, președintele Consiliului Județean, a cerut ajutorul Guvernului:

Probleme cu fondurile nu sunt numai la DGASPC Buzău, sunt la toate direcții le similare din țară, și așteptăm să vedem ce soluții se vor găsi și de la minister. Trebuie bani pentru salarii, dar și pentru celelalte cheltuieli necesare asigurării asistenței beneficiarilor. Până acum am reușit să mai rezolvăm cu niște sume din fondul de rezervă al județului, dar nu putem să facem asta la infinit. Am făcut demersuri către Guvernul României pentru că așa este firesc. Am primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării , noi am centralizat ce nevoi sunt acolo până la finalul anului. În primul rând ne trebuie bani pentru salarii și funcționare. Foarte clar! La începutul anului nu ni s-au alocat decât 30% din sumele necesare. S-a mai făcut acum o rectificare dar nu ajung banii nici pentru o lună. La Direcția Generală De Asistență Socială și Pentru Protecția Copilului nu se plătesc doar salarii. Acolo avem cheltuieli și cu copiii instituționalizați cărora, ca la orice copil, le trebuie rechizite, îmbrăcăminte, medicamente. Avem și căminele de bătrâni”, a spus Petre Emanoil Neagu, citat de Șansa News.

În timp ce responsabilii caută soluții pentru finanțarea DGASPDC, activitatea instituției aproape că s-a dublat în ultimul an, atât în ceea ce privește numărul beneficiarilor cât și volumul de muncă depus de angajați.

Între timp, guvernarea liberală a închis căminul de copii de la Beceni. Motivul, la nivel național ar exista o nouă propunere privind implementarea unor măsuri alternative de protecție socială, mai eficiente decât cele din unitățile actuale de tip rezidențial. Cu alte cuvinte, o parte din activitatea Direcției să meargă către ONG-uri.

Centrul de la Beceni este al doilea centru cu servicii rezidențiale din județ care își încetează activitatea în ultimii doi ani.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

4 Comments

  1. Domnule Neagu, luați bani de rechizite din salariile alea mari pe care le dați celor care nu le merită….pe la direcțiile care au doar doi sau trei directori, fără niciun subordonat… De team building-uri pe la Constanța, vara aceasta ați avut bani, pe la hoteluri de patru stele, bineînțeles pentru specializarea angajaților, nu? Nu mai bine, știind încă de la începutul anului că nu aveți bani pentru funcționare, renunțați la concedii mascate? Oare Cojocea et company nu au avut bani de concedii cu familia? Aaaa scuze, pe litoral nu se pleacă cu familia, dar dvs știti mai bine….

    1. Eu pot înțelege faptul că Internetul ne oferă tuturor posibilitatea de a ne exprima liber, dar există limite. Dacă dumneavoastră aveți dovezi cum că eu am încasat măcar 1 LEU pentru vreun serviciu de la acest festival, vă rog să le prezentați de îndată. Altfel, vindeți fum
      împachetat sau, mai bine spus, aruncați cu noroi în oameni fără să aveți vreo remușcare.

      Vă doresc să fiți drept!

  2. La conducerea urbei sunt doar rude de gradul 1 și 2,deci sa se facă chetă pentru că au salarii mari, prime și mai știu eu ce de îți vine să plângi ,nu alta . Iar copii nu au rechizite sau ce mai trebuie. Rusineee! Demiși cu toții, pentru incompetența de care dau dovadă. Niște vuvuzele pe care le ajuta vocea și talentul nu au de unde să știe cum se administrează banii unui oraș,pentru că se gândesc unde fac vacanta la iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button