Din Buzău

Consiliul Județean Buzău construiește un bloc de locuințe de serviciu pentru medici

Un bloc de locuințe de serviciu pentru medici urmează să fie construit în muncipiul Buzău, pe terenul fostei maternități de pe Bulevardul Gării. Imobilul va avea 5 etaje și aproximativ 20 de apartamente, plus spații de birouri și arhivă la parterul clădirii.

Un pas important în construirea imobilului a fost făcut în primăvară, atunci când Consiliului Județean Buzău a aprobat Studiul de fezabilitate. În prezent, proiectul este în faza de licitație, iar lucrările ar putea începe chiar în acest an.

Fondurile necesare realizării investiției vor fi asigurate din bugetul Consiliului Județean Buzău. Odată finalizată construcția, medicii din Spitalul Județean care nu dețin o locuință vor putea ocupa, în perioada contractului cu unitatea medicală, locuințe de serviciu.

În vecinătatea blocului urma să fie construită noua Judecătorie din municipiul Buzău. În acest scop, Consiliul Județean a dat în folosință Minsiterului Justiției un teren de aproximativ 4.000 de metri pătrați, pentru noul sediu. Din păcate, Ministerul Justiției probabil nu consideră prioritar acest proiect. Potrivit conducerii Consiliului Județean Buzău, dreptul de folosință al terenului expiră anul viitor.

Judecătoria Buzău funcționează, de peste 4 ani, într-un mall. Noul sediu al Judecătoriei urma să se construiască prin Compania Națională de Investiții.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button