Consiliul Județean Buzău

Consiliul Județean Buzău, investiții în infrastructură și promovarea turistică

Consiliul Județean va promova două noi proiecte de investiţii în judeţul Buzău cu bani europeni, unul care vizează modernizarea drumului care leagă localităţile Vintilă Vodă şi Plaiul Nucului, iar celălalt urmăreşte valorificarea potenţialului turistic al judeţului Buzău.

Legat de primul proiect, tronsonul care leagă localităţile Vintilă Vodă şi Plaiul Nucului, propus pentru reabilitare, lung de 20 de kilometri, reprezintă unica legatură a localităţilor Lopătari, Mânzăleşti şi Vintilă Vodă cu drumul european E 85, cu care se intersectează în comuna Mărăcineni.

În cazul în care finanţarea se aprobă în acest an, lucrările de reabilitare a acestui tronson de drum ar putea începe în 2021.

Al doilea proiect urmăreşte valorificarea potenţialului turistic al judeţului Buzău, iar investiţia are în vedere punerea în valoare a unor obiective turistice sau monumente istorice care ar putea atrage mai mulţi turişti.

Obiectivul vizat este Ansamblul roman de la Pietroasele, care va fi pus în valoare cu ajutorul banilor europeni. Ambele proiecte au fost aprobate săptămâna trecută într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: