AdministrațieSocialȘtirile zilei

Consiliul Județean Buzău salvează din nou azilul de la Vintilă Vodă de la desființare

Gură de oxigen pentru azilul de la Vintilă Vodă. Așezământul de pe locul fostului spital, desființat în timpul guvernării Boc, va primi, de la Consiliul Județean Buzău, 1.5 miliarde de lei vechi, bani necesari continuării activității. „Este un efort și pentru noi, dar nu îl putem lăsa să se închidă.”, a precizat președintele Petre Emanoil Neagu, cel care a anunțat că se fac demersuri pentru preluarea așezământului de către Consiliul Județean Buzău.

În ședința ordinară a lunii aprilie de vineri, Consiliul Județean Buzău a alocat suma de 150 de mii de lei, bani care vor merge către localitatea Vintilă Vodă. Banii nu vor rămâne însă în vistieria Primăriei, ci vor fi dirijați către azilul de bătrâni din localitate.

Aflat într-o situație dramatică după ce Ministerul Muncii a sistat programul de susţinere financiară a aşezămintelor sociale pentru persoanele vârstnice înființate în clădirile unor spitale desființate, azilul avea nevoie de bani ca de aer. Cu suma de 150 de de mii de lei, pe care Consiliul Județean a alocat-o vineri, din fondul de rezervă constituit la nivelul bugetului propriu al judeţului pentru anul 2017, se vor plăti salariile celor care îi au în grijă pe asistați și vor fi achitate din datorii. Fără sprijin de la Consiliul Județean, așezământul în care trăiesc 47 de bătrâni risca să se închidă, iar aceștia să rămână ai nimănui.

Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă se află în prezent în subordinea primăriei, însă bugetul de care dispune unitatea administrativ-teritorială nu acoperă și nevoile comunității și funcționarea în bune condiții a azilului. Soluţia ar fi ca azilul să fie preluat de Consiliul Judeţean, iar conducerea CJ Buzău face demersuri în acest sens.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close