Consiliul Județean Buzău

Consiliul Județean Buzău sprijină transportul: Înființare de noi linii, pact cu Primăria pentru extinderea Trans Bus

Sute de buzoieni din sudul și vestul județului Buzău vor ajunge mai ușor la serviciu, în perioada următoare. Consiliul Județean a demarat procedurile pentru a înființa o cursă specială care va ajuta oamenii să ajungă mai ușor în Mizil, oraș din județul Prahova în care mulți dintre ei au locuri de muncă. De asemenea, instituția condusă de Petre Emanoil Neagu și Primăria Buzău s-ar putea implica într-un proiect comun, pentru extinderea Trans-Bus la nivelul întregului județ.

În aceste zile, drumul județean care face legătura între zona Năeni-Fințești și DN1B Buzău – Ploiești, se află în reabilitare, iar transportatorii vor putea realiza cursele până la Mizil în condiții optime. De asemenea, la solicitarea unor locuitori din sudul județului, Consiliul Județean Buzău va înființa o altă cursă, între mai multe comune și orașul Pogoanele.

O altă veste bună vine de la ambii șefi ai administrației buzoiene. De curând, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, şi primarul Constantin Toma au semnat recent un „angajament comun pentru Buzău” care prevede şapte proiecte care urmează să fie puse în practică în condiţiile în care cei doi vor fi realeşi în funcţiile pe care le ocupă.

Unul dintre puncte este cooptarea Consiliului Judeţean ca membru în ADI Transport şi ca acţionar în Trans Bus SA, pentru dezvoltarea transportului în comun în tot judeţul Buzău.

Societatea Trans Bus este în continuă extindere în județul Buzău. Autobuzele operatorului vor ajunge în Costești și Gherăseni, care vor fi operate împreună, plus Ulmeni.

O primă etapă este intrarea comunelor Costești și Ulmeni în ADI, asociația care operează Trans Bus, Gherăseni fiind deja membră. În perioada următoare se va rezolva partea juridică, urmând ca serviciul să devină efectiv în momentul în care societatea va mai achiziționa și înmatricula 30 de autobuze second hand.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: