Administrație

Consiliul Județean începe lucrările de modernizare la drumul județean Râmnicu Sărat – Buda

Finanţarea este realizată din fonduri europene, contribuţia Consiliului Judeţean Buzău fiind de 17,59 milioane de lei. Costul total al proiectului depășește 57 de milioane de lei.
Consiliul Judeţean Buzău începe în această săptămână lucrările de modernizare a drumului judeţean 203 H, I-TeleormanRâmnicu Sărat – Buda, valoarea totală a lucărilor fiind de 57,27 milioane lei. Finanţarea este realizată din fonduri europene, contribuţia Consiliului Judeţean Buzău ridicându-se la 17,59 milioane de lei.
Tronsonul de drum judeţean care va fi supus reabilitării, în lungime de 16,05 km, nu a mai fost reperat prin lucrări de reabilitare în ultimii de 20 de ani, iar resursele financiare alocate pentru întreţinere au fost total insuficiente pentru menţinerea unei stări tehnice bune. Sunt prevăzute lucrări de modernizare atât a drumului, cât şi a podurilor aferente, constând în refacerea structurii rutiere existente şi aducerea părţii carosabile la dimensiunile impuse de normele europene, înlocuirea a două poduri existente cu două poduri noi, reabilitarea a două poduri existente prin îmbunătăţirea parametrilor tehnici actuali, execuţia acostamentelor şi a benzilor de încadrare pe întregul tronson de drum, execuţia şanţurilor de pământ şi protejate în zonele de pantă, rampă, zona podurilor.
De asemenea, vor fi refăcute 30 de podeţe transversale existente, vor fi consolidate zonele alunecătoare, amenajate drumurile laterale şi va fi executată semnalizarea rutieră orizontală şi verticală.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button