Anunțuri

Containere destinate depozitării materialelor textile și a articolelor vestimentare uzate, amplasate în municipiul Buzău, de către RER SUD

RER SUD în colaborare cu Textil Recovery demarează începând cu data de 19 august 2021 primul proiect de colectare separată a articolelor vestimentare şi textilelor uzate din gospodărie, generate de populația municipiului Buzău.

Începând cu acestă dată buzoienii au posibilitatea de a se debarasa de îmbrăcăminte şi de alte textile de uz gospodăresc precum fețe de masă, pături, carpete, ambalaje de bumbac, lenjerii de pat, prin depozitarea acestora la oricare din cele 8 locații unde este amplasat câte un container distinct inscripționat.

In ficcare săptămână, în ziua de luni se va face colectarca materialelor textile din cele 8 locații, iar prima zi de colectare fi pe 30 august.

Locatiile unde sunt amplasate containerele destinate depozitării materialelor textile și a articolelor vestimentare sunt distribuito în oraşul Buzău astfel:

1. Str. Narciselor – Bld. Unirii.
2. Str. Pietroaselc (Piata Micro 3)
3. Str. Nicu I. Contantinescu (Cartier Orizont)
4. Str. Dionisie Romano (Cartier Episcopici)
5. Aleea Centrală, Bl. 40 ( Cartier Micro 14)
6. Str. Nicolac Ciucurete, (Camin 8)
7. Aleea Paltinilor, (Asociația de Proprietari PT 13)
8. Str. Caşoca (Cartier Dorobanţi 2)


Proiectul este realizat pe fonduri europene de către societatca Textil Recovery, RER SUD având doar calitatea de partener.

Proiectul are drept scop recuperarea și valorificarea articolelelor de îmbrăcăminte sau a altor articole textile de us casnic care, în cele mai multe cazuri, sunt ainestecate cu deşeurile inenajere și ajung, astfel, la Depozitul de descuri.

După colectarea realizată de RER SUD, responsabilitatea de sortare pe categorii de materiale (ex, bumbac, lână, in, poliester etc.), precum şi de tratare mecanică a acestora aparține societății Textile Recovery.

In urma procesului de sortare, materialele care mai pot fi reutilizate vor fi, fie livrate comercianților în regim second-hand, fie donate către centrele de asistență copii și adulți.

Cele care nu mai pot fi reutilizate vor fi tocate, balotatc şi livrate micilor producători pentru confectionarea de lavcte, covoare, umplutură pentru scaunclc de la maşini etc. sau vor fi livrate operatorilor economici pentru dizolvare chimică sau incinerare, în ultimă fază.

Îi îndrumăm pe buzoieni să-şi ducă articolele vestimentare dar şi alte materiale textile de uz casnic pe care nu le mai folosesc în aceste containere create special şi să renunţc astfel la amestecarea
acestora cu deşeuri menajere.

Cu stima,
Director General, SA
Ec. Mocanu Liviu Mihai
RER SUD

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: