Administrație

Contract IMPORTANT, semnat astăzi la Primăria Buzău

Pas important, făcut astăzi de către Primărie pentru reabilitarea unei clădiri emblematice a municipiului Buzău. Este vorba despre imobilul în care funcționează Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, obiectiv de patrimoniu, pentru a cărui amplă reabilitare a fost semnat contractul de lucrări.

Peste două luni ar urma să înceapă cea mai importantă lucrare de refacere din istoria de aproape un veac a clădirii. Conform contractului semnat astăzi, la Palatul Comunal, de către primarul Constantin Toma și constructorul care se va ocupa de lucrare, reabilitarea va dura doi ani, iar clădirea va fi refăcută în același stil arhitectural.

  • Proiect în valoare de 5 milioane euro.

Colegiul Mihai Eminescu, al doilea ca prestigiu din Buzău, datează din 1939, iar ultima reabilitare a avut loc în urmă cu 16 ani. Lipsa unor intervenții a făcut ca imobilul să devină un pericol pentru trecători, după ce fațada s-a măcinat, iar de pe acoperiș cad țigle.

După un lobby susținut, deputatul buzoian Marcel Ciolacu a reușit, anul trecut, să obțină finanțarea necesară restaurării impozantei clădiri. Lucrările vor fi derulate de Primăria municipiului Buzău, care a primit fondurile necesare din bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Proiectul de reabilitare cuprinde lucrări ample la interior, dar și în afara clădirii, care este monument istoric. „Se înlocuiește acoperișul, se încearcă o mansardare, ceea ce înseamnă noi spații de învățămînt pentru școala noastră, refacerea pereților, a parchetului, refacerea asfaltului în curtea școlii, refacerea terenului de sport, refacerea grădinilor, pe care noi am încercat anul acesta, împreună cu elevii și cu părinții să le reamenajăm, dar să fie o reamenajare așa cum ar trebui să aibă un colegiu național. Pardosesile vor fi înlocuite cu materiale care să corespundă arhitecturii. O atenție deosebită va fi acordată amfiteatrului, care este considerat piesa de rezistență a clădirii. Scaunele vor fi din nou retapițate, parchetul o să fie și el refăcut, scena, cortinele, etc”, a precizat directorul Colegiului, Camelia Voicu.

Timp de aproape doi ani, atât cât vor dura lucrările, elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” vor învăța la Liceul Thenologic „Costin Nenițescu” de pe strada Transilvaniei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: