EducaţieȘtirile zilei

Control la sânge la concursul pentru directorii de școli

Strictețe la concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct ai unităților de învățământ din Buzău și din întreaga țară. Organizatorii iau măsuri de securitate care să înlăture orice suspiciune privind fraudarea concursului și au decis monitorizarea audio-video a acestuia.

Concursurile pentru posturile de director de unității de învățămînt preuniversitar vor fi monitorizate audio-video, după modelul examenelor naționale, a precizat, marți, într-o conferință de presă, secretarul de stat Monica Anisie:

„Vom avea centru de examen, comisie de concurs și supraveghere audio-video. Foarte multe mesaje pe care le-am primit în această perioadă erau mesaje care susțineau ideea că există posibilitatea ca acest concurs să fie viciat și ne solicitau să avem înregistrări audio-video și să tratăm acest examen exact cum tratăm și examenele pentru elevi. Interviu și proba de evaluare a CV-ului și la aceste probe vor fi monitorizări audio-video. Tot acest proces de concurs va fi monitorizat de către reprezentanții ministerului. În fiecare centru de examen vor fi trimiși monitori din partea Ministerului Educației, tocmai pentru a asigura legalitatea acestui concurs, pentru a asigura pe toți concurenții că ne dorim să realizăm un concurs pentru profesionalizarea funcției de director”, a explicat Anisie.

Secretarul de stat a mai precizat că fiecare comisie de concurs va fi compusă, conform Legii educației naționale, dintr-un reprezentant al inspectoratului școlar, două cadre didactice desemnate de către consiliul de administrație al unității pentru care candidează cadrul didactic respectiv și doi reprezentanți ai autorităților locale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button