EducaţieȘtirile zilei

PREMIERĂ: Destinație inedită, pentru cele trei mari parcuri din Buzău!

Primăria Buzău a găsit o metodă originală pentru distanțarea socială a elevilor din școli: susținerea unor lecții în parc!

Arborii bătrâni și uscați tăiați din Parcul Crâng reintră în circuitul verde al naturii. Primarul Constantin Toma a decis ca din trunchiurile viguroase să confecționeze mobilier pentru cele trei mari parcuri din Buzău – Crâng, Tineretului și Marghiloman -, acolo unde va amenaja spații speciale pentru desfășurarea unor activități școlare „altfel”.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, edilul Buzăului a anunțat că a gândit un proiect educațional menit să îi apropie pe copii de natură și de valorile locale. Potrivit spuselor primarului, toți elevii și preșcolarii din municipiul Buzău ar urma să își desfășoare lecțiile, timp de o săptămână, în mijlocul naturii.

Şcoala din Parc le va oferi elevilor posibilitatea să participe la ateliere de grădinărit, pescuit, arte, lectură, limbi străine, teatru de vară, gătit, apicultură, cinema în aer liber şi multe altele. Proiectul se va desfăşura în Parcul Tineretului, Parcul Crâng şi Parcul Marghiloman.

Cât privește mobilierul „școlar” din aceste spații –  adică băncuțele, mesele și scaunele de diferite dimensiuni – acesta va fi realizat exclusiv din materia primă obținută în urma recoltării arborilor bătrâni și uscați din Crâng:

„Vom utiliza aici toți copacii care s-au tăiat din faimoasa noastră pădure, Pădurea Crâng, de pe suprafața de 9.7 hectare, cât aparține municipiului Buzău. Din lemnul copacilor bătrâni și uscați vom realiza băncuțe, măsuțe și scaune mai mici și mai mari, astfel încât să avem niște locuri minunate în aceste viitoare centre educaționale.”, a precizat primarul Toma.

Primul parc din Buzău care va beneficia de mobilier urban realizat din arborii Crângului va fi Parcul Tineretului. Zona vizată de edil este amfiteatrul în care, odinioară, se țineau spectacole și în care, astăzi, doar Palatul Copiilor Buzău mai organizează activități educative.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Omul asta e bolnav de „imagine”!… Trebuie „sa apara”, sa fie vizibil, sa fie adulat. Histrion pana la capat…
    In realitate, propunerea a venit de la designer-ii ambientali, nu de la el, se impauneaza degeaba cu ideile altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button