Știrile zilei

Copiii din Buzău vor învăța să cultive legume, în Parcul Marghiloman

Copiii din municipiul Buzău vor învăța să cultive legume într-o clădire situată în Parcul Marghiloman, pe care Primăria vrea să o readucă la viață și să o transforme în centru educațional.

În fosta casă a grădinarului care îngrijea moșia lui Alexandru Marghiloman, Primăria vrea să amenajeze un centru educațional pentru permacultură și hrană sănătoasă. Aici, copiii din Buzău vor fi îndrumați de specialiști în domeniu, care îi vor învăța să cultive și să îngrijească diferite plante. Ulterior, copiii vor putea să le recolteze, iar pe cele comestibile chiar să le gătească.

Inițiatorii proiectului nu se opresc aici. Ei le vor da posibilitatea copiilor să participe și la alte activități organizate de școlile și grădinițele din oraș în noua seră construită în stil victorian, asemenea celor din Marea Britanie:

Spre est, clădirea va fi legată de o seră prin intermediul unui spațiu de trecere . Va fi amenajat și un grup sanitar, inclusiv unul adaptat persoanelor cu dizabilități.  Sera va deservi activități de plantare /creștere a plantelor și răsadurilor pe toata durata anului calendaristic.

Ea este concepută ca un spațiu central, cu posibilitatea unor amenajări interioare flexibile, funcție de anotimp și culturi propuse. De asemenea, va fi amenajată o microfermă didactică cu specific de permacultură.”, se arată în proiect.

În acest an ar urma să înceapă lucrările de amenajare a noului centru. Obiectivul va fi conectat la rețeaua electrică și la infrastructura de apă și canalizare a orașului, beneficiind de o sursă proprie de încălzire.

În prezent, se fac demersurile necesare pentru organizarea licitației în vederea atribuirii lucrărilor în valoare totală de aproximativ 4,5 milioane de lei.

Clădirea cu suprafața 52 de metri pătrați se află în colțul de est al Parcul Marghiloman, la intersecția străzilor Horticolei și Luceafărului. Construită acum câteva zeci de ani, clădirea a ajuns o ruină, însă inițiatorii proiectului cred că ar putea să o readucă la viață.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!