Educaţie Știrile zilei

FOTO: Copiii din Glodeanu Siliștea au sărbătorit „Un secol de frăție!

Bucuria sărbătoririi Centenarului a fost simțită la nivelul tuturor instituțiilor, iar școala n-a făcut excepție. Peste 130 de elevi ai Școlii Gimnaziale Glodeanu Siliștea au sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire din 1918 printr-o pleiadă de activități ce au avut drept element central România Mare.

Coordonați de cadrele didactice ale școlii, cei 130 de elevi au desfășurat joi, 29 noiembrie 2018, un amplu program artistic ce a debutat cu o expoziție de  felicitări și coșulețe realizate manual. Eforturile lor nu au rămas nerăsplătite: Participanții la activitate au cumpărat produsele micuților, suma de 900 de lei urmând a fi folosită în scop caritabil.

Au urmat apoi scenete, cântece patriotice și Hora Unirii la monumental din localitate, după care atenția s-a mutat în sala de ședințe a Consiliului Local Glodeanu Siliștea. Beneficiind de sprijinul administrației locale, Școala și Primăria și-au dat mâna în cadrul unei activități care a impresionat pe toată lumea: Copiii au pus în scenă montajul „Un secol de frăție”, ca o mărturie pentru generații că toate regiunile românești au fost și vor rămâne unite în cuget și-n simțiri.

Copiii au recitat poezii și au citat din declarațiile marilor personalități politice ale vremii, păstrând vie memoria celor care au fost cândva dispuși să-și dea viața pentru ceea ce pare, astăzi, un cuvând uitat: Onoare.

În urătoarea perioadă, aceiași elevi vor participa la proiectul „Voluntariat: Urme pe nisip și iubire în mișcare”, implementat de către Școala Glodeanu Siliștea, în parteneriat cu Palatul Copiilor Buzău. Beneficiarii săi sunt copiii cu dizabilități din centrul de plasament „Floarea Soarelui” din Buzău.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5