Știrile zilei

Copil de 2 ani, din Buzău, mort la o zi după ce a fost dus la spital

Un copil de numai doi ani a murit la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, acolo unde fusese transferat în stare gravă, la o zi după ce fusese adus la UPU Buzău. Copilul ar fi suferit de rujeolă și de obezitate morbidă: la 2 ani cântărea aproape 50 de kilograme, spun surse din DSP.

Potrivit Șansa News, băiețelul a ajuns la UPU Buzău pe data de 15 mai 2024, cu insuficiență respiratorie severă și o erupție cutanată prezentă de câteva zile. După ce a fost investigat de cadrele medicale din UPU, micuțul a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, pentru tratament de specialitate.

În data de 15 mai, la Unitatea Primiri Urgențe Buzău-Pediatrie, a fost adus cu ambulanța un minor de doi ani. Acesta prezenta insuficiență respiratorie severă și erupție cutanată de câteva zile. Copilul a fost investigat la UPU, iar ulterior s-a luat decizia transferului în capitală pentru tratament de specialitate. Precizăm că băiețelul suferea de obezitate morbidă și a fost transportat în aceeași zi la Spitalul „Matei Balș” din Capitală”, a precizat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Județean Buzău, pentru sursa citată.

La Balș, medicii au descoperit că alte afecțiuni necesită tratament de urgență, așa că l-au transferat pe micuț la „Grigore Alexandrescu”.

Aici, în dimineața zilei de 16 mai, băiețelul s-a stins din viață

  • Al șaisprezecelea deces de la începutul epidemiei.

Potrivit sursei citate, copilul nu ar fi fost vaccinat împotriva rujeolei. Până în prezent, la Buzău sunt 296 de cazuri de rujeolă confirmate.

Cele mai multe s-au înregistrat în judeţele Braşov şi Mureş, dar şi în Bucureşti. Medicii spun că cei mai mulți dintre pacienți, fie adulţi, fie copii, sunt nevaccinați. În plus, atrag atenția că boala este extrem de contagioasă și foarte periculoasă. În România a fost declarată epidemie de rujeolă, pentru a doua oară în 7 ani.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. … păi copilul avea toate vaccinurile făcute inclusiv DTaP -ul și ROR-ul(MMR) ….!….eu aș suspecta noua variantă de covid de la înțepați!….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button