Știrile zilei

Copilă împușcată în plină stradă

O fată în vârstă de 14 ani a fost împușcată în față, în plină stradă, cu un pistol tip airsoft. Autorul,  un tânăr de 18 ani, s-a ales cu dosar penal.

Evenimentul a avut loc în noaptea de 6 spre 7 iunie, la Râmnicu Sărat. Polițiștii au fost sesizați de către mama fetei, o femeie în vârstă de 41 de ani, care a sunat la 112 pentru a cere ajutorul.

Imediat după sesizare, la fața locului s-au deplasat polițiști de ordine publică și de investigații criminale care, în urma cercetărilor, au stabilit că utilizatorul pistolului de tip airsoft este un râmnicean în vârstă de 18 ani.

Tânărul ar fi utilizat pistolul îndreptându-l spre partea vătămată, pe motiv că minora ar fi refuzat să dialogheze cu un cunoscut al acestuia, împrejurare în care proiectilul pistolului i-ar fi provocat tinerei o leziune în zona feței”, transmite IPJ Buzău.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Poliția Română face un apel către deținătorii de replici de arme tip airsoft să respecte cu strictețe prevederile legale și să evite utilizarea și expunerea acestor obiecte în spațiile publice. Conform Legii 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, actualizată, replicile de arme tip airsoft sunt considerate arme neletale, încadrate în categoria E din anexa legii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button