Știrile zilei

Corpul de control al ministrului Educației a ajuns la Colegiul Hasdeu!

Corpul de Control al ministrului Educației a descins, luni dimineață, la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Oficialii de la București au fost trimiși de ministrul Educației, Monica Anisie,  după ce în biroul acesteia a ajuns recent mama unui elev de la Hasdeu, care în urma unui conflict cu profesoara de desen, s-a ales cu nota 2 la purtare.

Considerând că ce i s-a întâmplat fiului său este o nedreptate, femeia a mers în audiență la ministru și a cerut să fie verificată activitatea managerială a Colegiului Hasdeu. De aceea, de luni, 13 ianuarie, se fac verificări în cel mai titrat colegiu din Buzău, verificări care vor dura trei zile.

Informația că la Hasdeu e Corpul de Control al ministrului Educației a fost confirmată de inspectorul general al IȘJ Buzău, Florina Stoian.
„Mama copilului Voicu s-a dus cu avocatul în audiență la ministrul Educației în urma conflictului iscat în școală cu copilul său. Corpul de Control a venit să vadă care e situația legată de acest conflict. Vor fi verificări timp de trei zile, vor fi audiate toate părțile implicate.”, a declarat inspectorul general al IȘJ Buzău, Florina Stoian.

În urmă cu un an, Andrei Voicu, elev în clasa a unsprezecea la Colegiul „B.P.Hasdeu”, isca un scandal de proporții  din cauza unui comentariu postat pe un grup al elevilor din liceu. Alături de videoclipul unei melodii pe care profesoara de desen o interpretase în urmă cu 5 ani, când făcea parte dintr-o formație de muzică etno, băiatul a postat un comentariu în care își ironizează profesoara.

După săptămâni de anchetă, Consiliul Profesoral a decis sancționarea elevului cu scăderea notei la purtare.  Nemulțumită de decizie, familia băiatului s-a adresat instanței, care a desființat hotărârea școlii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

 1. Era şi cazul să vină acest Corp de Control ! În 1-ul rând , pt că IŞJ-ul a stat cu mâinile în sân , nu i-a sancţionat în nici un fel pe directorii ăia, directori care se fac clar VINOVAŢI de abuz asupra elevului ! A demonstrat-o foarte clar instanţa, acel băiat nu a avut nici o vină !
  Mai mult de atât, directorii ăia nu sunt la prima abatere, au făcut un lung şir de ilegalităţi, nedreptăţi şi muşamalizări de care multă lume ştie , dar nimeni nu a avut ce să le facă deocamdată pt. că au avut susţinere politică (Ţepeluş nu degeaba s-a dus atunci la Guvern să-l susţină la rândul lui pe Dragnea , fără să-i pese că face Haşdeul de rahat şi întreg învăţământul buzoian asociindu-le cu Marele Infractor de Teleorman). Sunt lucruri care se ştiu , s-a văzut asta în sutele de mesaje… de scârbă !!!… exprimate de proprii săi elevi !!
  Banu , la rându său , ce-a vrut să facă ? Să termine viitorul unui copil… NEVINOVAT ,, chipurile că vezi Doamne ce mare gravitate a scris el în gluma aceea — un ADEVĂR , la urma urmei — despre o profă destrăbălată… iresponsabilă… şi ridicolă în 1-ul rând ! În realitate , motivul a fost ciuda că e transferat şi că nu a ‘cotizat’ în niciun fel după cum avea aşteptări , probabil… Dar uită cu câtă iresponsabilitate şi rea-voinţă a MUŞAMALIZAT cazul cu celălalt profesor din Haşdeu — pe nume Gavrilă Ştefan — ÎNJURAT şi ÎMBRÂNCIT de alţi elevi chiar în incinta Haşdeului ! Doar pt. că nu îl vede cu ochi buni pe respectivul , însă pt. dezmăţata aia imediat a sărit să termine acest copil !
  Astea sunt doar o parte din lucrurile anormale pe care trebuie să le explice directorii Banu şi Ţepeluş în faţa superiorilor de la Corpul de Control !
  Nu s-a pomenit niciodată în Haşdeu aşa ceva ! E foarte urât şi scandalos ce se întâmplă acolo în ultima vreme !
  Iar IŞJ-ul a stat şi a dormit… S-a făcut că nu ştie…. RUŞINE IŞJ BUZĂU că nu aţi luat măsuri cu aceşti directori!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close