Știrile zilei

Cosmin Dan răsuflă ușurat. Ce a apărut pe site-ul instanței

În mod normal, ar mai fi rămas doar câteva ore până când judecătoarea Mădălina Lăzăroiu urma să pronunțe sentința în cazul uciderii tinerei Valentina Nica de către Cosmin Dan. Pe 28 ianuarie, adică mâine, era așteptată o primă decizie la judecata pe fond. Totuși, se pare că sentința va mai fi amânată.

Pe site-ul instanțelor de judecată, la dosarul lui Cosmin Dan ultimul termen fixat este cel de pe 28 ianuarie. Numai că decizia de mâine pare să fi fost deja anunțată. În dreptul soluției apare sintagma „Amână cauza”, semn că instanța va rămâne în pronunțare în vederea deliberării.

La ultimul termen, cel de pe 9 ianuarie, judecătoarea de caz a admis cererile de schimbare a încadrării juridice, urmând ca, în perioada următoare, să se pronunțe pe fond.

Dacă va primi pedeapsa cea mai dură – închisoarea pe viață -, Cosmin Dan mai are o singură șansă să spere că va vedea din nou lumina zilei: apelul. Calea sa de atac se va judeca la o instanță superioară, cel mai probabil la București sau la Ploiești.

Decizia în cazul lui Cosmin Dan nu este deloc una ușoară. În ciuda presiunilor publice, judecătoarea trebuie să chibzuiască asupra cauzei și să delibereze într-unul dintre cele mai răsunătoare procese de crimă din ultimii 30 de ani.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button