Politică

CREȘTERE SALARII PARLAMENTARI | Liderul deputaților PSD cere un raport „pentru a îndrepta o eroare majoră făcută de colegii de la Senat”

PSD nu este de acord cu majorarea salariilor parlamentarilor, un prim pas spre îndreptarea acestei situații fiind făcut de liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, care a cerut un raport suplimentar pentru eliminarea creșterilor salariale pentru parlamentari: „pentru a îndrepta o eroare majoră făcută de colegii de la Senat”.

Pentru a elimina suspiciunile apărute în spațiul public în ultima perioadă, dar și pentru a îndrepta o eroare majoră făcută de colegii de la Senat, vă rog să acceptați ca membrii Comisiei pentru Muncă să se reunească în paralel cu plenul, cu mandat ferm din partea plenului Camerei Deputaților de a elimina din legea trecută de Senat creșterile salariale pentru parlamentari”, a afirmat Alfred Simonis, potrivit Mediafax.

În favoarea propunerii au votat 170 de deputați, iar cinci s-au abținut. Liderul AUR, George Simion, a cerut ca și membrii Comisiei de buget să se întrunească în ședință comună cu cei de la Muncă, solicitare acceptată de plen.

Miercurea trecută, PSD a anunțat că va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost aprobat cu 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și patru abțineri.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button