Știrile zilei

Creșterea alarmantă a numărului de confirmări și decese la Buzău

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 48 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2 (9 pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private și 1 pacient a fost testat într-o unitate sanitară din alt județ).

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 22 și 91 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Au fost înregistrate și trei decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19.

Deces nr. 47: pacient în vârstă de 67 de ani, se prezintă la UPU a Spitalului Județean Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Evoluția este nefavorabilă și este transferat pe Secția ATI, unde a decedat. Comorbidități: ciroza hepatică de etiologie mixtă, lacunarism cerebral, encefalopatie hepatică.

Deces nr. 48: pacient asistat din focarul CPV Costești, în vârstă de 72 de ani. Este adus la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău datorită agravării stării de sănătate în data de 11.08.2020. Pacientul a fost confirmat cu SARS CoV-2 în data de 9.08.2020. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, retinopatie diabetică, boală cardiacă ischemică, bloc de ramură dreaptă major.

Deces nr. 49: pacient în vârstă de 83 de ani se internează la Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru insuficiență cardiacă. Este testat și confirmat cu infecție cu SARS CoV-2 de către INCDMI Cantacuzino. Starea de sănătate se agravează progresiv sub tratament și survine decesul. Comorbidități: insuficiență cardiacă, sechele AVC, insuficiență renală cronică.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close