ARTICOLUL ZILEI

Creșteri de pensii și salarii | PSD: „Salariul minim, de la 2.550 la 3.000 lei”

Partidul Social Democrat propune creșteri de pensii și salarii, urmând ca inițiativa să fie prezentată și analizată în coaliţia de guvernare. Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a precizat că măsurile propuse în domeniul social vor fi făcute publice, în perioada următoare, de către ministrul Muncii, Marius Budăi.

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, la sediul partidului, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, și vicepreședintele Mihai Tudose au răspuns întrebărilor jurnaliștilor, iar subiectul veniturilor bugetarilor și al pensionarilor nu a fost ocolit:

În fapt, pensiile vor creşte cu mai mult de acel procent de 5,7% prevăzut de lege; noi insistăm pe minim 10%. Noi spunem mai mult de 10%. Salariul minim, de la 2.550 la 3.000 lei – vorbesc de brut şi cu o parte de compensare de 200 lei pe această diferenţă, pe care să o suporte statul.”, a precizat vicepreşedintele PSD Mihai Tudose. (video – min. 18:25)

La rândul său, Sorin Grindeanu a arătat că PSD a pregătit propuneri și politic publice pentru fiecare domeniu, urmând ca ele să fie prezentate în coaliție:

Eu am spus că, urmare a întâlnirilor din aceste zile cu conducerea extinsă a PSD, am venit pe fiecare sector în parte cu propuneri şi politici publice care ne aparţin. Marius Budăi va prezenta şi detalia, în perioada imediat următoare, sectorul social şi toate măsurile care ţin de această componentă care este extrem de importantă pentru noi şi la care ţinem foarte mult. Bineînţeles că vom veni cu aceste propuneri de politici publice şi în cadrul coaliţiei, dar sunt chestiuni la care insistăm şi noi ţinem foarte mult. Au fost discutate. Marius Budăi le va detalia pe larg, în perioada următoare, pentru că vor fi obiectul unei conferinţe de presă separate”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button