Știrile zilei

Crima care a zguduit România | Ce s-a mai întâmplat cu Cosmin Dan

La momentul crimei, în apartament se mai aflau alte patru persoane: puștiul Antonio, actuala iubită a lui Cosmin și cei doi tineri care au adus benzina.

În urmă cu aproape șase luni, o crimă odioasă îngrozea România. Cosmin Dan, un tânăr de 21 de ani, din Buzău, își omora prin incendiere fosta iubită, pe Valentina Nica, de teamă ca aceasta să nu îi strice relația cu iubita actuală. Ancheta crimei a durat mai bine de patru luni, încheindu-se cu un singur vinovat.

Deși în apartamentul din imagine se mai aflau persoane în fatidica noapte de 23 spre 24 februarie 2019, doar Cosmin Dan va răspunde de uciderea cu bestialitate a tinerei de 21 de ani. Din rechizitoriul procurorilor a reieșit că autorul și-a rugat doi prieteni – alături de care petrecuse la un club din București – să îi aducă benzină, pentru a-i da foc Valentinei.

Crima s-a produs la etajul nouă al unui bloc de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în apartamentul Valentinei Nica. Vecinii au auzit zgomote, dar au ieșit abia când fumul și flăcările au inundat scara.

Aflat în arestul IPJ Buzău încă de a doua zi, Cosmin Dan a recunoscut parțial fapta. El a contestat imediat măsura arestului preventiv, însă judecătorii i-au respins tânărului solicitarea. Mai mult, măsura arestului a fost din nou prelungită, în urmă cu doar câteva zile:

”În baza art.348 al.2 C.pr.pen. raportat la art.207 al.4 C.pr.pen, menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Dan Cosmin Mihai, aceasta fiind legală şi temeinică. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, este soluția pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, din 6.08.2019.

  • Începe judecata. Procurorii vor pedeapsa maximă.

Instanța de cameră preliminară a dispus începerea judecății dosarului în care Cosmin Dan, ucigașul Valentinei Nica, a fost trimis în judecată pentru omor calificat, cu premeditare. Părți civile în cauză sunt mama fetei, Milica Dodan, tatăl tinerei, Iulian Nica, și Asociația de Proprietari de care aparține blocul unde se află apartamentul în care fata și-a găsit sfârșitul.

Cosmin Dan se află în arest din luna februarie, fiind reținut la scurt timp după ce și-a omorât prin incendiere fosta iubită, cu care se mai întâlnea ocazional. Crima s-a produs pe 23 februarie 2019. Cosmin Dan ar fi cerut ajutorul a doi prieteni, care i-ar fi adus o sticlă cu benzină.

Unul dintre complici s-ar fi speriat după ce a văzut că tânărul chiar avea de gând să-i dea foc Valentinei. Celălalt însă ar fi asistat la toată scena. Fata a murit în chinuri groaznice, necropsia arătând că Valentina Nica era vie în momentul în care focul s-a aprins și a murit în chinuri groaznice.

Procurorii și-au concentrat ancheta penală doar pe Cosmin, autorul omorului, deși erau indicii că în apartament ar mai fi fost alți patru tineri, între care și actuala prietenă a inculpatului. Unul dintre cei doi amici care i-au adus bidonul cu benzină ar fi fost încuiat în baie, pe durata episodului de îmbrânceli și certuri între Cosmin și Valentina.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5