CORONAVIRUS

Eurodeputatul Andi Cristea:"Noul Guvern european are obligația de a pune cetățenii pe primul loc"

Eurodeputatul PSD Andi Cristea a declarat, ieri, după anunțarea rezultatelor alegerilor parlamentare din Republica Moldova din 30 noiembrie, că este importantă formarea rapidă a noului executiv de la Chișinău, care să implementeze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană pentru a răspunde nevoilor și aspirațiilor populației.
Cristea, Președintele Delegației UE-Republica Moldova a Parlamentului European, a făcut parte din delegația alcătuită din șapte europarlamentari care a fost integrată în cadrul misiunii internaționale de observare a alegerilor, misiune organizată de OSCE și Consiliul Europei. D02122014_fotoelegația Parlamentului European își va prezenta raportul cu privire la alegerile moldovene în fața Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (AFET), la 11 decembrie.
Sunt pe deplin de acord cu concluziile preliminare ale misiunii de observare a alegerilor. Procesul electoral a fost în general bine administrat, cetățenilor li s-a oferit o largă paletă de alternative politice, iar votarea a avut loc de o manieră ordonată și pașnică, liberă de nereguli majore. Participarea, mai mare față de alegerile anterioare, a arătat dorința din partea votanților de a-și exprima votul democratic„.
Noul Guvern european are obligația de a pune cetățenii pe primul loc și de a întări dialogul democratic din interiorul societății. Îndemn toate partidele să depășească polarizarea din timpul campaniei și să se angajeze constructiv, într-un spirit de parteneriat și de respect a voinței cetățenilor, pentru a construi un consens național în societate menit a duce la acțiuni comune care să răspundă nevoilor și aspirațiilor europene populației. Parlamentul European și Delegația sa pentru relația cu Republica Moldova așteaptă constituirea rapidă a noului legislativ și constituirea rapidă a noului Guvern, și sunt pregătite să ofere tot sprijinul pentru continuarea parcursului european. Implementarea Acordului de Asociere, care oferă un plan clar pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldovei, va oferi o bază solidă în acest sens„, a declarat deputatul European.
Europarlamentarul social-democrat Andi Cristea consideră că „în ciuda progresului făcut, sunt necesare eforturi adiționale cu privire la legislația vizând finanțarea partidelor, libertatea și pluralitatea media, participarea și reprezentarea femeilor”, toate acestea trebuind să fie pe agenda autorităților relevante în perioada următoare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button