Anunțuri Știrile zilei

Cu sau fără gard viu? IMAGINILE ZILEI la Buzău

În urmă cu doi ani, renunțarea la gardurile vii din împrejmuirea blocurilor a creat o amplă dezbatere publică în Buzău. Astăzi, când ele încep să dispară, iese la iveală un peisaj dezgustător.

S-a vorbit mult despre faptul că, la Buzău, gardurile vii au devenit adevărate ziduri de protecție pentru mizeria din grădinile blocurilor. Oameni certați cu bunul-simț aruncă aici hârtii, ambalaje, chiștoace de țigară și alte obiecte de care nu mai au nevoie, în timp ce animalele de companie își fac nevoile nestingherite.

Consiliul Județean a renunțat deja la gardul viu din fața sediului situat pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Măsura s-a dovedit a fi una fericită, deoarece a fost astfel pusă în valoare imaginea clădirii.

Câteva fotografii surprinse pe Spiru Haret prezintă imaginea deplorabilă a unei grădini de bloc, transformată de unii buzoieni în coș de gunoi:

„De aceea trebuie sa se renunțe la gardul viu si plantat gazon! Asta însemna ca cetățenii acestui oraș sa nu își mai bata joc(unii) de munca celor de la Urbis si Rer!!! Aici ma refer la Educație si Codul de Conviețuire! Imagini de pe aleea de vizavi teren sport școală 15 Spiru Haret!”, a scris un buzoian pe Facebook, atașând și câteva fotografii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 comentarii

Click aici pentru a adăuga un comentariu

  • […] În urmă cu doi ani, renunțarea la gardurile vii din împrejmuirea blocurilor a creat o amplă dezbatere publică în Buzău. Astăzi, când ele încep să dispară, iese la iveală un peisaj dezgustător. S-a vorbit mult despre faptul că, la Buzău, gardurile vii au devenit adevărate ziduri de protecție pentru mizeria din grădinile blocurilor. Oameni certați …Vezi articol original pe ReporterBuzoian.ro […]

  • 1. Pe mine mă frământă cheltuiala de bani pentru plantarea și scoaterea gardului viu, pentru aplicarea gazonului cât și pentru înlocuirea repetată a dalelor de pe trotuare. S-ar putea ca mâine să se revină.
    2. Mă surprinde starea deplorabilă a trotuarelor din centrul orașului- magistrala Unirii, cât și toate aleile de acces în blocuri (foarte multe sunt denivelate – putin spus) . Când vor intra și ele în atenția Primăriei?

  • Eu nu am fost tocmai multumita,dimpotriva,cand a disparut gardul viu din fata casei de cultura.Odata cu acesta au disparut si trandafirii plantati in perimetrul lui. Era un aranjament deosebit,bine ingrijit de cei care administreaza terasele pe timpul verii.De altfel trandafirii au fost inlaturati din mai tot orasul,daca va uitati cu atentie.Au fost plantate lalele olandeze, cu sutele de mii.Nimic rau in asta ,numai ca intr-o mare masura acestea au fost descoperite de ciori ori alte pasari- cel putin in crang .Eu as intreba cat NE COSTA o lalea si ce durata da viata are in comparatie cu trandafirul. Multumesc de raspuns!

Statistici T5