CORONAVIRUS

Cine a adus virusul la Râmnicelu

Comuna Râmnicelu a fost plasată sub carantină după ce șapte membri ai aceleiași familii au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Se pare că virusul ar fi fost adus în comunitate de un tânăr care fusese recent în județul Suceava.

Potrivit primarului comunei Râmnicelu, tânărul face parte dintr-o familie care se ocupă de comerțul cu usturoi. Recent, Fănel I. efectuase o deplasare în județul Suceava, de unde se pare că a și adus noul virus.

Potrivit datelor furnizate de Instituția Prefectului, în data de 3 mai 2020, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din satul Râmnicelu (comuna Râmnicelu), a fost confirmat pozitiv cu infecție cu noul Coronavirus, la Focșani, unde s-a prezentat pentru investigații medicale. Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Ancheta epidemiologică declanșată a identificat un număr de 6 contacți, toți provenind din aceeași familie. Au fost testați în data de 5 mai 2020 și confirmați pozitiv în data de 7 mai 2020. Pacienții au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Ancheta epidemiologică a continuat în vederea stabilirii tuturor contacților. Determinat de existența unui focar familial format din 7 membri, s-a considerat necesar a se interveni și a se depista clinic și cu probe de laborator toți contacții direcți susceptibili, prin recoltarea testelor și stabilirea gradelor relaționale.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Buzău s-au deplasat, în data de 7 mai 2020, în satul Râmnicelu pentru a recolta teste și pentru a se asigura de internarea celor 6 persoane depistate pozitiv în aceeași dată. Precizăm faptul că a fost solicitat sprijinul organelor de ordine, precum și al autorităților locale. În ceea ce privește testarea contacților celor 7 persoane, acțiunea DSP a întâmpinat rezistența categorică a celor în cauză. Toate căile de comunicare, care au avut în centru ideea de dialog cu reprezentanții comunității locale și cu contacții ce trebuia să fie testați s-au soldat cu refuzul categoric al celor în cauză. În urma discuțiilor purtate în data de 8 mai 2020, la nivelul Instituției Prefectului, cu toți reprezentanții instituțiilor implicate în această acțiune, s-a decis o a doua încercare în același scop. Și de această dată, locuitorii satului au respins orice decizie legată de investigarea biologică sau izolarea la domiciliu.

Având în vedere lipsa oricărei forme de cooperare a populației din acest sat, imposibilitatea de a derula orice formă de anchetă epidemiologică în zonă, precum și intersectarea permanentă a tuturor membrilor comunității, DSP a apreciat riscul epidemiologic de gravitate maximă, motiv pentru care a propus instituirea măsurii de carantină pentru satul Râmnicelu, începând cu data de 9 mai 2020, pe perioada stării de urgență.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Mințiți la fel ca în cazul din Poștă, țiganul s-a întors astazi acasă și nu are virus, deci nici contracții direcți ce spuneau ca au luat de la el nu au nimic. Au închis un cartier degeaba. Acum și la Râmnicelu la fel, mintiti cu nerușinare deși omul a declarat răspicat ca nu a fost la Suceava și nu are virus. Ati găsit rasa asta mai proasta caci cu români nu vă mergea, dar și asa minciunile vor ieși la iveală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close