AdministrațiePoliticăȘtirile zilei

Cum a reușit primarul Dragomir să schimbe fundamental imaginea comunei Gălbinași (foto)

Situată la doisprezece kilometri de Buzău, comuna Gălbinași ar putea candida fără emoții la titlul de „localitatea anului”, dacă, desigur, ar exista o asemenea competiție. Iar asta pentru că administrația locală de aici a implementat, numai în ultimii trei ani, proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii în valoare de câteva milioane de euro.

Unul dintre obiectivele asumate la început de mandat de către primarul Dumitru Dragomir l-a reprezentat asfaltarea tuturor străzilor din comună. Deși poate părea ciudat că ne bucurăm de asfalt în anul de grație 2019, trebuie menționat că multe ditre comunele buzoiene nici nu au curajul să spere la acest lucru. La Gălbinași însă pare să fi încolțit sămânța bunăstării, cel puțin la nivelul primăriei, care deschide, în fiecare an, noi șantiere.

Pentru Dumitru Dragomir, primarul din Gălbinași, administrația locală nu mai reprezintă de mult un secret. Aflat la al doilea mandat în fruntea administrației locale, Dragomir s-a înconjurat de o echipă puternică și pregătită să facă față exigențelor din domeniul atragerii de fonduri europene și guvernamentale. A fost cheia către o ușă numită Dezvoltare, o dezvoltare de care Gălbinașiul avea atâta nevoie.

Sintagma „Stradă, școală și spital” nu a mai părut atât de străină, iar realizările nu au întârziat să apară: o școală și o grădiniță construite după ultimele standarde, mobilier și dotări moderne, străzi asfaltate, stație de epurare, canalizare în comună și reabilitarea unor clădiri reprezentative sunt doar câteva dintre punctele tari ale administrației locale.

Dar conducerea Primăriei Gălbinași nu ar fi avut nicio șansă fără o susținere de la București, acolo unde PSD Buzău este reprezentat de o echipă puternică și unită, condusă de către deputatul Marcel Ciolacu.

Efectele dezvoltării de la Gălbinași s-au văzut și în ceea ce privește prețul terenurilor din zonă, dar și atragerea de investitori. Comuna de la sud de Buzău devine din ce în ce mai frecventabilă, prețul caselor și al terenurilor crescând în ultimii ani mai mult și mai rapid decât în alte zone din mediul rural.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button