Știrile zilei

Cum a valorificat Spitalul Județean un parteneriat cu un experimentat medic buzoian

Încă o premieră medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. O fetiță în vârstă de 12 ani și-a recăpătat șansa la o viață normală după ce o echipă de medici, în frunte cu dr. Radu Diana, a reușit să efectueze cu succes o intervenție chirurgicală extrem de dificilă.

Copila era încadrată cu handicap grav și era refuzată de spitalele de stat, din cauza costurilor mari pe care le implica operația. Spitalul Județean a reușit să facă posibilă intervenția chirurgicală grație unui contract de colaborare cu medicul stomatolog Radu Diana.

Potrivit managerului S.J.U. Buzău, Ec. Damian Claudiu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a încheiat un contract de colaborare cu medicul stomatolog – Dr. Radu Diana pentru realizarea intervenţiilor chirurgicale la persoanele încadrate cu handicap grav. Am hotărât ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău să încheie acest contract de colaborare deoarece în luna Mai am avut o solicitare de la mămică a unei fetiţe în vârstă de 12 ani, care suferă de paralizie cerebrală ataxică, care necesita o intervenţie chirurgicală stomatologică – tratament dentar cu anestezie generală. La propunerea D-nei Dr. Radu Diana în colaborare cu echipa medicală din spital s-a reuşit realizarea intervenţiei chirurgicale stomatologice a pacientei în vârstă de 12 ani. Medicul stomatolog s-a deplasat la domiciliul pacientei pentru consult stomatologic.

În data de 21.05.2018, pacienta însoțită de mama acesteia s-a prezentat la cabinetul BMF din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, pentru a discuta cu medicul Dr. Radu Doiniţa de cazul fiicei sale. I s-a explicat mamei faptul că la Spitalul Judeţean de Urgentă Buzău nu se poate efectua tratament dentar cu anestezie generală deoarece spitalul nu are medic stomatolog. Am decis ca cea bună soluţia pentru rezolvarea acestui caz este ca spitalul să aibă o colaborare cu un medic stomatolog care să lucreze împreună cu medicul BMF Dr. Radu Doiniţa..

La spitalele de stat unde mama pacientei a solicitat ajutor, aceasta a fost refuzată deoarece în cadrul spitalelor de stat nu există medic stomatolog. Acest caz se putea realiza doar în clinicile private din capitală dar costurile unei astfel de intervenţii depăşeau suma de 6000 de lei, ceea ce familia nu putea să îşi permită.”, a  declarat maganerul spitalului.

Ieri dimineață, echipa de medici formată din Dr. Radu Diana – medic stomatolog, Dr. Radu Doniţa – medic primar Chirurgie Buco-Maxilo-Facială şi Dr. Năstase Florin – medic specialist A.T.I. au realizat operaţia acestei tinere în vârstă de 12 ani, încadrată cu handicap grav. Mai întâi s-a făcut pregătirea preoperatorie a pacientei prevenind în felul acesta posibilele complicaţii. După efectuarea acestei pregătiri, pacienta a fost introdusă în sala de operaţie. Operaţia a durat o oră şi jumătate şi a decurs fără probleme, în acest moment pacienta fiind internată pe secţia OR.L. pentru supraveghere medicală.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.