Utile

Cum alegi halatele de unică folosință care protejează cel mai bine

Pandemia de coronavirus ne-a făcut să ne concentrăm mult mai mult pe tot ce înseamnă metodele de protecție împotriva transmiterii virusurilor, iar preocuparea se resimte la fel de mult și în rândul tuturor domeniilor de activitate, fie că au legătură cu lumea medicală sau nu.

Halatele de unică folosință au devenit indispensabile în multe sectoare de activitate, începând cu spitale, dar și saloane de înfrumusețare sau chiar restaurante, locuri în care se foloseau și până acum, dar de la izbucnirea pandemiei și până astăzi au devenit și mai căutate.

Într-o perioada de criză așa cum a fost și cea pe care a traversat-o omenirea în ultimele luni, momentul în care trebuie să iei o hotărâre, în calitate de factor decizional, este și mai dificilă. 

Cum aleg cele mai bune echipamentele de protecție pentru angajați, iau cele mai potrivite măsuri pentru a nu pune în pericol sănătatea sau viața clienților/pacienților și așa mai departe, sunt întrebări pe care probabil mulți dintre cei care s-au aflat în postura de a decide, și le-au pus.

Halatele de unică folosință au rolul de a oferi protecție, atunci când cel care îl poartă intră în contact cu alte persoane sau se află într-un mediu ce ar putea fi contaminat. Halatele de unică folosință se folosesc în multe cazuri și pentru a proteja împotriva murdăriei, de exemplu. Important este că pentru necesitățile echipei tale să alegi halatele de unică folosință potrivite.

Ce sunt halatele de unică folosință și care este principalul rol pe care îl au

Halatele de unică folosință sunt accesorii indispensabile și chiar obligatorii în multe sectoare de activitate, începând cu domeniul medical.

Scopul pentru care un halat de unică folosință este purtat este acela de a proteja personalul din prima linie împotriva infecțiilor, de a împiedica pătrunderea și intrarea în contact cu substanțe fluide sau solide ce ar putea fi contaminate și de a preveni transmiterea de microorganisme de la și către persoanele vulnerabile.

Există două categorii principale de halate de unică folosință: halatele chirurgicale și halatele nechirurgicale.

Halate de unică folosință chirurgicale

Halatele de unică folosință chirurgicale sunt destinate în special personalului medical și sunt purtate în timpul intervențiilor chirurgicale pentru a proteja atât pacientul cât și personalul medical din sala de operații de transferul de microorganisme, fluide și alte particule.

Halate de unică folosință nechirurgicale

Halatele de unică folosință nechirurgicale au rolul de a-i proteja pe cei care le poartă de transferul de microorganisme și fluide în situații în care riscul de contaminare sau infectare de la pacient este mai mic. Halatele nechirurgicale nu sunt purtate în timpul intervențiilor chirurgicale, a procedurilor invazive sau atunci când riscul de contaminare este mediu sau ridicat.

 

Cât de greu sau de ușor este îmbraci un halat de unică folosință?

Ușurința sau dificultatea cu care poate fi îmbrăcat și apoi dat jos un halat de unică folosință poate afecta eficiența și poate crește riscul de autocontaminare. Este important ca un halat de unică folosință să fie măsură potrivită și să fie purtat corect, pentru că doar în acest fel își poate îndeplini principalul și cel mai important rol, acela de a proteja cât mai bine împotriva contaminării. În cazul în care nu poți oferi măsură personalizată pentru fiecare membru, poți opta pentru o măsură universală, ținând însă cont ca halatul să ofere suficientă libertate de mișcare celui care îl poartă, pentru a-și putea îndeplini în siguranță sarcinile.

Citește cu atenție eticheta

Ceea ce scrie pe eticheta halatului de unică folosință este mai important decât numele produsului. Acordă o atenție deosebită informațiilor despre funcțiile halatului, modul și mediile în care poate fi utilizat și care este nivelul de protecție pe care îl oferă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!