Educaţie

Cum arată astăzi școala din Buzău decorată de președintele Klaus Iohannis

În 2015, Școala Gimnazială Cilibia primea, din partea Președintelui României, cea mai înaltă distincție acordată unităților de învățământ de către Administrația Prezidențială: Ordinul „Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler”. O mare contribuție la felul în care arată astăzi școala din Cilibia o are și administrația locală, care a investit constant în rețeaua școlară, în dotări și în baza materială a unităților.

Deși sunt și oameni care vor să prezinte, astăzi, o falsă realitate, comuna Cilibia a făcut mulți pași înainte. Mărturie stau, în acest sens, numeroasele realizări din toate domeniile vieții sociale, începând de la educație, incluziune, sport și până la utilități de bază, servicii sociale și infrastructură de drumuri.

Un loc central în programul de guvernare locală aplicat de primarul Ion Enache l-a ocupat educația copiilor din comună. Considerând că educația este baza oricărei societăți bune, edilul și echipa sau au făcut din școală coloana vertebrală a localității.

Unul dintre cele mai importante proiecte, care pune Cilibia pe harta educației și a incluziunii, o reprezintă înființarea Centrului Educațional Integrat pentru copiii și tinerii din comuna Cilibia. Proiectul a fost finanțat printr-un grant norvegian, valoarea totală depășind 10 miliarde de lei vechi. Printre reușite se mai numără construirea a două săli de clasă și reabilitarea acoperișului la Școlii Gimnaziale din Cilibia, cu bani de la Bugetul local.

Scăderea efectivelor de elevi, fenomen generalizat și național, a dus la închiderea multor școli din județele României, însă, și așa, administrațiile locale au căutat soluții pentru a nu lăsa în paragină imobilele. La școala din Mânzu nu mai sună clopoțelul, dar Primăria a demarat lucrări de restaurare și conservare a clădirii. Tot aici a răsărit și un frumos loc de joacă, care este astăzi mai tot timpul animat de copiii din Mânzu.

De pe lista de realizări și proiecte a Primăriei în domeniul educației mai fac parte:

  1. Construirea Centrului Multifuncțional din satul Gara-Cilibia;
  2. Construirea unui teren de baschet și Corp C5;
  3. Construirea unui teren de sport acoperit la Centrul Educațional;
  4. Reabilitarea Școlii Primare din satul Mânzu;

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close