Știrile zilei

Cum arată noul parc inaugurat astăzi în municipiul Buzău

Un parc cu suprafața de aproximativ șapte hectare a fost dat în folosință de Primăria municipiului Buzău, la capătul unui proiect ce a adus la Buzău o finanțare europeană de cinci milioane de euro. Inaugurarea parcului a avut loc ieri, în prezența primarului municipiului Buzău, Constantin Toma.

Începând de miercuri, buzoienii au acces liber pe aleile noului parc, dar marea bucurie este a celor mici, căci aici au fost amenajate și numeroase locuri de joacă, diferite față de cele existente în oraș. De altfel, o mare parte din suprafața parcului este ocupată de construcții și de mobilier special gândit pentru joaca celor mici.

Odată finalizat, noul parc va intra în administrarea S.C. Urbis Serv SRL, companie din subordinea Consiliului Local Municipal, care are sarcina de a întreține acest obiectiv.

  • Un parc înfloritor, pe un teren cicatrizat.

Până nu demult, terenul pe care se află astăzi parcul arăta dezolant, din pricina munților de gunoaie și a mărăcinilor. Aflat în prelungirea Parcului Tineretului, lângă viitorul AquaPark, obiectivul are numeroase alei pietonale, gazon, flori și locuri de joacă.

Amenajarea parcului s-a făcut cu fonduri europene în valoare de aproximativ cinci milioane de euro, cofinanțarea municipalității fiind de 2%.

Potrivit proiectului inițial, spațiul verde dintre fostul ștrand Tineretului și digul râului Buzău va face parte dintr-un sistem integrat de perdele de protecţie naturală, cu vegetaţie înaltă la nivelul zonei de nord a municipiului Buzău, având astfel un rol de protecţie împotriva crivăţului.

Lângă acest parc ar urma să răsară un centru de agrement care se va întinde pe o suprafață de circa 30.000 de metri pătrați, costurile totale fiind estimate la aproximativ 171 de milioane de lei, cu TVA, finanțare care va fi suportată parțial din bugetul local.

Video: S_Drone

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button