PoliticăȘtirile zilei

Cum au ajuns cinci balerini să locuiască în Opera Națională din București.

Lucian Romașcanu: „Să lăsăm o amprentă importantă în acest demers de ajutorare”

Cinci balerini plecați din Ucraina din cauza ororilor războiului sunt găzduiți la Opera Națională din București. Ministerul Culturii s-a asigurat că artiștii ucraineni dispun de toate condiţiile pentru a-şi continua repetiţiile, astfel încât să se menţină în formă.

„Astăzi m-am întâlnit cu emoție cu cinci balerini care au plecat din cauza ororilor din Ucraina iar Opera a înţeles să-i găzduiască şi să le asigure toate condiţiile pentru a-şi continua repetiţiile astfel încât să se menţină în formă. Vreau să-i felicit pe toți cei care reușesc să se implice în astfel de acțiuni, inclusiv instituțiile din subordinea Ministerului Culturii, care nu au întârziat să vină în întâmpinarea refugiaților.

✅Teatrul Naţional din Bucureşti este de asemenea pregătit să primească artişti
✅Teatrul Național a folosit autocarul propriu pentru a ajuta la transportul refugiaţilor
✅Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” şi Muzeul Naţional de Istorie a României au strâns alimente și haine
✅Corul Madrigal a înregistrat Imnul Național al Ucrainei alături de Tania Kolotylo, o tânără refugiată din Ucraina cu o voce minunată
✅Teatre și opere organizează spectacole în beneficiul refugiaților

Este firesc să facem toate aceste lucruri, iar faptul că Ministerul Culturii este unul cu foarte multe instituţii în subordine şi cu foarte mulţi angajaţi ne ajută să lăsăm o amprentă importantă în acest demers de ajutorare a unor oameni care au nevoie, mai mult ca oricând, de alți Oameni. ” a precizat ministtul Culturii, Lucian Romașcanu, într-o postare pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button