Economic

Cum au dat mai mulți romi un tun de 2.5 miliarde unui IFN

Percheziții de amploare ale polițiștilor buzoieni la râmniceni de etnie romă, care au reușit să păcălească o instituție financiară nebancară cunoscută.bani
După ce oamenii nu și-au mai plătit ratele, reprezentanții IFN-ului au  încercat recuperarea sumelor acordate drept credit și așa au aflat că, de fapt, adeverințele de salariu prezentate de solicitanți erau false. Poliția a intrat pe fir, iar marți a făcut 32 de percheziții in cartierul Zidari din Râmnicu Sărat, în casele suspecților de înșelă­ciune și fals în înscrisuri.
Din cercetări a reieșit faptul că, în luna octombrie 2014, peste 30 de persoane,  folo­sindu-se de adeverințe de sala­riu false, ar fi achiziționat produse electrocasnice în valoare de 240.000 de lei, fără a mai achita ulterior ratele aferente acestor bunuri. Unii dintre indivizii audiați au refuzat să comenteze acuzațiile care le-au fost aduse.
Trei persoane, identificate ca fiind liderii grupului infracțional, au fost reținute miercuri pentru 24 de ore, iar ieri Mascau fost prezentate magistraților, cu propunere de ares­tare preventivă. Este vorba despre un tânăr de 28 de ani, împotriva căruia judecătorii nu au luat nicio măsură preventivă, și despre un cuplu, soț și soție, de 33, respectiv 35 de ani, care au fost plasați sub control judiciar.
Activitățile au fost desfă­șurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poli­ție Județean Buzău, sub supra­vegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: