CORONAVIRUS

Cum au murit, de fapt, cei doi militari buzoieni căzuți la datorie în Afganistan

Doi militari buzoieni, de la Batalionul 620 Operaţii Speciale „Băneasa-Otopeni” din Buzău, și-au pierdut viața sâmbătă, în timp ce executau o misiune în apropiere de localitatea Kandahar. Vestea morții celor doi a căzut ca un trăsnet peste familiile și apropiații lor, care nu își revin din Militari Mșoc.
Militarii români au fost ucişi de doi talibani care purtau uniforme ale forţelor naţionale afgane de apărare şi securitate, a declarat pentru Digi24 un purtător de cuvânt al operaţiunii „Resolute Support”, misiunea NATO în Afganistan. Cei doi indivizi au deschis focul într-o unitate a armatei afgane din sudul Afganistanului, precizează NATO într-un răspuns la solicitarea Digi24.
Membrii operaţiunii „Resolute Support” au răspuns atacului cu focuri de armă şi i-au ucis, la rândul lor, pe atacatori, mai spune NATO. Oficialii misiunii internaţionale din Afganistan şi responsabilii afgani au deschis o anchetă asupra incidentului, iar NATO promite că va da alte informaţii de îndată ce vor fi disponibile. În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniţi, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi imediat la spitalul militar cel mai apropiat.
„Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă şi Militariurmează să fie transferat la un spital din Germania”, se arată într-un comunicat al MApN. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiilor militarilor decedaţi şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei medicale a celui rănit:
„Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât şi în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe aceşti bravi ostaşi şi buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc.

Militari

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: