Știrile zilei

Cum au strâns doi „loverboys” din Buzău aproape un milion de euro din proxenetism

Ani la rând, doi frați din Vadu Pașii au reușit să obțină sume uriașe de bani profitând de naivitatea multor tinere care credeau că și-au întâlnit aleșii. Au aruncat cu bani în stânga și-n dreapta, au cumpărat mașini scumpe și au devenit subiect de inspirație pentru lăutari, însă întreg norocul li s-a terminat ieri.

Condruț și Luigi au fost arestați joi, în urma unei ample operațiuni de destructurare a unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane. Percheziţiile au avut loc pe raza municipiului Buzău şi a comunelor Tisău și Vadu Pașii, la membrii grupării infracţionale cu preocupări în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2019, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 39 de ani, ar fi pus bazele unei grupări infracţionale, în scopul exploatării sexual a mai multor tinere. Astfel, ar fi recrutat 11 tinere, pe care le-ar fi transportat în Spania şi ulterior în Elveţia, unde ar fi fost determinate să se prostitueze.

Condruț și Luigi ar fi fost cei care le racolau pe fetele, promițnându-le iubire veșnică. CU „sprijinul” fratelui vitreg al celor doi, fetele ajungeau ulterior în țări din Vest, unde erau obligate să se prostitueze.

  • Case și mașini, în aloare de 1 milion de euro.

În activitatea infracţională ar fi fost atrasă şi una dintre tinere, în vârstă de 31 de ani, care, pe lângă faptul că s-ar fi prostituat, ar fi avut și rolul de a transfera banii obţinuți de celelalte fete în conturile deţinute de aceasta la mai multe bănci, atât din Elveţia, cât şi din România.

Poliția a pus sechestru pe bunuri.

Pentru a li se pierde urma, banii ar fi fost investiţi de membrii grupării în imobile şi autoturisme de lux. Prejudiciul a fost estimat la 944.000 de euro.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate telefoane mobile, înscrisuri, bani, bijuterii şi un pistol deţinut ilegal.

Poliţiştii au pus în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, pentru audieri. Totodată, în cauză urmează a fi instituite sechestre asigurătorii asupra mai multor imobile şi autoturisme până la concurenţa sumei de 944.000 de euro.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul S.C.C.O. Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la săvârșirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button