SportȘtirile zilei

Cum e să fii antrenor de tenis în cel  mai modern complex sportiv din Buzău?

În ciuda faptului că este un sport ce implică multe sacrificii, tenisul este extrem de iubit și apreciat la nivel mondial.  Nu este deloc surprinzător faptul că tot mai mulți puști aleg să meargă pe drumul sportului și să-și construiască din tenis o carieră.

Ca orice alt sport de performanță, tenisul implică multă disciplină, muncă și dedicare. Este un sport care ajută la dezvoltarea  musculară și osoasă a copiilor, mobilizând trupul, dar mai ales mintea.

Offside Club (http://offsideclub.ro/tenis-de-camp/ ) a înțeles că există o mare cerere din partea părinților ce doresc să-și înscrie copiii la cursuri de tenis, drept pentru care clubul și-a deschis porțile și a inceput lecțiile de tenis alături de antrenorul Adrian Bănică. Calm, organizat, detinator al mai multor diplome si acreditări, dar mai ales adorat de copii, Adrian a făcut tenis de performanță, însă problemele medicale la un picior l-au făcut să renunțe. A ales să devină antrenor deoarece, așa cum el însuși recunoaște „are tenisul în sânge și nu se poate opri de tot”.

I: Cum ți-ai început cariera de antrenor de tenis?

R: Am început să-i antrenez pe alții la vârstă de 16 ani, timp în care făceam antrenamente și pentru mine.  Cariera propriu-zisă de antrenor a început în urmă cu 1 an și jumătate, după ce m-am lăsat de tenisul de performanță din cauza unor probleme la genunchi.

I: Cum este lucrul cu copiii?

R: Foarte frumos. Dacă eu nu pot să mai continui prin mine, încerc să continui prin copilași.

I: Cât de ușor învață copiii să joace tenis?

R: Asta depinde de ei și de timp, dar dacă fac ceea ce le place, vor deprinde foarte repede și vor iubi sportul acesta. Trebuie doar să ai răbdare și iubire. Munca vine mai târziu, momentan descoperă acest sport prin joacă.

I: Recomanzi părinților să-i aducă pe cei mici la tenis?

R: Da, recomand, pentru că este un sport care te disciplinează foarte mult, nu este un sport de contact, care să rănească, se joacă atât individual, cât și la dublu, ajutând să dezvolte munca în echipă.

Pe lângă lecțiile de tenis, la Offside Club au început cursurile de fotbal, iar în curând vor începe și cursuri de volei și înot. Părinții doritori pot afla mai multe informații la complexul sportiv Offside, pe pagina oficiala de Facebook https://www.facebook.com/offsideclubbuzau/, sau la numărul de telefon  0745 530 822.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: