Sport

Cum încurajează primarul Constantin Toma sportul de masă în municipiul Buzău

După ce în ultimii ani sportul de masă devenise mai mult un mijloc de monetizare pentru deținătorii de terenuri cu suprafață sintetică, lucrurile revin la matca normală. Primarul Constantin Toma vrea să redeschidă terenurile din curțile școlilor pentru a încuraja mișcarea sportivă la elevi. 

Copiii în vârstă de până la 18 ani, domiciliaţi în municipiul Buzău sau care studiază la o unitate de învăţământ de stat de pe raza municipiului Buzău, vor avea acces la curţile şi terenurile de sport exterioare ale unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate în administrarea Consiliului Local Buzău, cu excepţia celor de învăţământ preşcolar, dacă aparţin şcolilor respective sau nu, cu condiţia ca aceştia să se încadreze grupei din care unitatea de învăţământ face parte. Acesta este conținutul unui proiect de hotărâre promovat de primarul Constantin Toma.

Dacă acesta va fi aprobat, directorii unităților de învățământ riscă amenzi între 500 și 1.000 lei dacă se opun deciziei Consiliului Local al municipiului. O astfel de propunere a mai fost făcută în trecut de deputatul Cezar Preda, însă primarul de atunci, Constantin Boșcodeală a refuzat categoric să permită accesul pe terenurile de sport ale școlilor în afara orarului școlar, din motive de siguranță.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close