EconomicȘtirile zilei

Cum s-a reinventat o mică afacere de pe platou: Primul magazin AVON deschis în Buzău

Tarabele din Piața Dacia sunt deja istorie, având în vedere marea transformare care a cuprins zona centrală a municipiului Buzău. Ce se întâmplă însă cu oamenii care își câștigau pâinea tremurând aici, în zilele geroase de iarnă, sau adăpostindu-se la umbra micilor tarabe, în lunile de vară?

Răspunsul e invariabil același: Ce se întâmplă în general cu noi atunci când valurile vremii ne întorc destinele fără a ne pregăti înainte: Ne adaptăm, ne reinventăm, învățăm din mers. Așa cum a învățat familia Vlad în ultimii 15 ani pe care i-a petrecut în Piața Dacia, vânzând buzoienilor produse cosmetice AVON.

Pe strada Ostrovului din Buzău, vizavi de poșta veche, s-a deschis primul magazin care comercializează din stoc și pe comandă produse cosmetice AVON. Luminița Vlad, căci despre ea este vorba, a investit tot ce a avut în acest magazin, după ce taraba din Piața Dacia i-a fost ridicată. Aici, muncitorii au început deja să își instaleze șantierul pentru marea transformare a platoului.

În magazinul familiei Vlad de pe Ostrovului, buzoienii por găsi o gamă largă de produse pe stoc, fără a mai aștepta două – trei zile sosirea comenzii. Din rafturi ne privesc deja parfumuri, deodorante, seturi de machiaj, produse de igienă și întreținere personală.

Chiria este incomparabil mai mare față de cea a tarabei de pe platou, dar Luminița și soțul ei speră ca investiția să merite:

„Acest magazin s-a deschis după un vis născut în urmă cu mai bine de 15 ani. Totul a început prin a cumpăra și folosi produse AVON. Cu timpul, am ajuns să încerc toate produsele lor și să le recomand și prietenelor. Astăzi, produsele nu mai au nevoie de nicio prezentare și cred că mulți dinte noi le-au folosit măcar o dată.

Așa am ajuns să iubesc aceste produse și să mă gândesc la un magazin prin care să fim mai aproape de clienții noștri. Apoi, după mutarea de pe platou, am înțeles că a venit momentul. În noul nostru magazin avem produse pe stoc, iar astfel am eliminat timpul de așteptare de două, trei zile până la sosirea comenzii.”, ne-a povestit familia Vlad.

Magazinul nou-deschis se află într-o poziție favorabilă: în centru, pe Ostrovului, vizavi de clădirea în care a funcționat poșta și în care, astăzi, își are sediul librăria Alexandria.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Trebuie sa-i multumim fuhrerului toma pentru ca oamenii sunt nevoiti „sa se adapteze”, platind chirii peste chirii si/sau renuntand la bruma de venit pe care o aveau, totul pentru ca el sa aiba parc sub geamul biroului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button