Utile

Cum să oprești căderea părului și să îl regenerezi în mod sănătos?

Căderea părului nu este ceva neobișnuit, dimpotrivă, este o parte importantă din ciclul creșterii părului. Unele fire de păr cad, pentru ca foliculii să producă alte fire de păr și astfel să îți regenereze podoaba capilară. Însă dacă această cădere este masivă, iar părul nu se regenerează la timp și observi că ai din ce în ce mai puțin păr, mai subțire și delicat, atunci înseamnă că ai o problemă reală și se pare că această situație afectează atât femeile cât și bărbații, în egală măsură.

În primul rând este indicat să rezolvi problema factorilor externi care influențează căderea părului excesivă și regenerarea acestuia. În primul rând alimentația, care este foarte importantă și menținerea sănătății tale și care are un aport ridicat în asigurarea vitaminelor și mineralelor necesare creșterii părului. Consumul de apă este foarte important, pentru că ai nevoie să fii hidratat pentru a avea un păr sănătos.

Stresul, expunerea la tot felul de factori cum ar fi căldura excesivă, frigul sau vântul sunt importanți atunci când vorbim de întreținerea părului. La fel și factorii interni, ca circulația sanguină sau existența dihidrotestosteronului în exces, sunt aspecte care trebuie luate în calcul și tratate în ordinea în care vrei să ai un păr des și rezistent. Alopecia androgină se poate trata cu succes cu diferite suplimente.

Curiozități despre păr pe care trebuie să le cunoști

Părul este foarte important în aspectul tău fizic, așa că iată câteva curiozități despre acesta care sigur te vor fascina. O persoană adultă are între 100000 și 200000 de fire de păr pe cap, iar un fir de păr poate crește între 3 si 5 ani. Acest ciclul de creștere se repeta de aproximativ 20-30 de ori de-a lungul vieții. O persoană poate pierde în jur de 100 de fire de par zilnic, când acest proces nu este influențat de alți factori și vorbim doar de ciclul natural al părului. Femeile însărcinate au o podoabă capilară bogată și strălucitoare, dar tendința după naștere este de a pierde păr în exces. Vara este anotimpul în care părul crește mai repede, iarna crescând mai lent din cauza frigului. Purtarea căciulii sau pălăriei afectează procesul de creștere, în sensul că îl face mai lent și tocește ușor vârful firului de păr. Cu toate astea, părul crește în medie cu 1 cm pe lună.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button